Naturnära material och dämpade toner – så ser julen 2016 ut på Ikea

Ikeas julkollektion präglas av diskret design och traditionella mönster, som får oss att längta lite extra till snö, ledighet och mysiga hemmakvällar.

Annons

Julen på Ikea gör ingen besviken och i årets kollektion blandas traditionella, svenska mönster i tonerna svart, grått och vitt med inslag av rött och silver. Materialvalet är klassiskt, enkelt och naturligt med mycket garn, ull, läder, linne, filt, trä och metall.

Karin Gustavsson, kreativ ledare på Ikea, strävade efter en design som smälter in i den vanliga inredningen, därför är många av produkterna relativt diskreta, med bara en hint av det annars typiskt juliga.

IKEA_VINTER_2016_hall
Foto: Ikea  

– När jag dekorerar hemma föredrar jag naturfärger, så att jag kan ha det kvar hela vintern. Jag vill kunna bevara känslan länge, säger hon.

Annons
IKEA_JUL_2016_MOCKELBY_bord
Foto: Ikea  

Kollektionen består av allt från dekorationer, presentpapper och textiler till porslin och bakformar och i säsongsbelysningen med namnet Stråla hittar vi bland annat julstjärnor i naturmaterial, en ljuskrona i gråbetsad furu och stora golvljusstakar.

IKEA_STRALA_takkrona_gra
Foto: Ikea  

Ikeas julprodukter börjar säljas i mitten av oktober i varuhus och på hemsidan.

Läs även: 

Ikea släpper limiterad kollektion – se de första produkterna här

Ge din Ikea-byrå nytt liv – med luckor i höstens trendiga färger

Nu kan du klä om din Ikea-soffa i skräddarsydda sammet-överdrag

Publicerat 20 september 2016
Annons