Klä om din Ikea-soffa i skräddarsydda sammets-överdrag

Den lyxiga sammeten är plötsligt allas favorit och syns både på kläder, möbler och inredningsdetaljer. Nu lanserar Bemz – som gör överdrag till Ikea-möbler – en begränsad upplaga sammetsöverdrag i samarbete med Designers Guild.

Annons

Bemz, som designar skräddarsydda överdrag till Ikeas soffor, fåtöljer, stolar och kuddar, har länge haft en önskan om att lansera sammet som alternativ till sina kunder. Det berättar grundaren och vd:n Lesley Pennington i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Jag är oerhört glad att vi äntligen hittat ett sammetstyg som möter våra höga krav på kvalitet, hållbarhet och maskintvätt.

Läs även:13 sammetssoffor att drömma sig bort i

Ikeasammet
 

När företaget nu lanserar sin sammetskollektion kunde den inte komma mer lägligt. Den klassiska sammeten har med sin tidlösa elegans och lyxiga känsla seglat upp som höstens trendigaste material och är en stor favorit i både inrednings- och modevärlden.

Annons

”Den tidlösa lyxen i tyget Zaragoza Vintage Velvet från Designers Guild i kombination med Ikeas moderna, rena linjer blir ett spännande stilmöte”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs även: Amelia Widell listar sina 10 drömsoffor

ikea
 

Kollektionen – som är i begränsad upplaga – består av nio olika färger och kommer att finnas tillgänglig för hela Bemz utbud.

Artikeln har ursprungligen publicerats på Elle Decoration

Annons