Nu kan du testa ditt Ikea-kök innan du köper det

Från och med i dag kan du testa ditt nya Ikea-kök innan du köper det – med hjälp möbeljättens nya VR-appar.

Annons

Virtual reality-tjänster har blivit allt större i inredningsvärlden: VR-visningar av lägenheter finns sedan en tid tillbaka och flera byggföretag låter kunden se det färdigbyggda rummet med möjligheter att inreda, välja möbler  eller färg på golv och väggar.

Läs mer: Ikea lanserar kökskollektion – av återvunna PET-flaskor

Nu hoppar Ikea på VR-tåget och introducerar två nya appar där man låter kunder gå runt i sitt nyplanerade kök. Apparna kallas Ikea VR Pancake Kitchen och VR Kitchen Visualizer. Med Pancake Kitchen kan användaren prova på att göra pannkakssmet och steka pannkakor i ett interaktivt virtuellt kök. I VR Kitchen Visualizer-appen kan man i stället gå runt i en virtuell version av sitt eget planerade Ikea kök.

– Vi vill testa om den här upplevelsen ger kunden en känsla för hur deras kök kommer att bli innan de köper det, säger Andreas Stillborg, projektledare för virtuell verklighet på Ikea Sverige.

Läs mer: 7 inspirerande kök från Ikea – så kombinerar du det på olika sätt

Från och med den 28 februari kan man testa de nya VR-apparna på Ikeas varuhus i Västerås, Ikea Service och pick-up i Enebyängen, Hasselt i Belgien och Ikea Etobicoke i Kanada.

– Vi tror att virtuell verklighet är en teknik som kan ge våra kunder stora upplevelser och hjälpa dem att förverkliga sina inredningsdrömmar, säger programansvariga Daniela Hertel.

Läs mer: Nu kan du provbo i prisbelönta arkitekters hem

Annons