Knoppar och ben i äkta guld till Ikea-köket
Kökslåda med guldknopp från Picky living och Triss

Äkta guld i ett Ikea-kök och ett inredningsföretag i samarbete med ett spelbolag må låta otippat. Men plötsligt händer det: I början av mars lanseras kollektionen Guldkant, som är ett designsamarbete mellan det svenska köksföretaget Picky living och Triss.

Kollektionen är skapad för Ikeas kök Metod och sideboard Bestå. Fronterna är tillverkade i guldfärgad rostfri plåt, och benen och handtagen är pläterade i 24 karat guld.

Se designsamarbetet som sätter guldkant på Ikea-köket:

Guldluckor till Ikea-köket från Picky living och Triss
Guldkant är ett exklusivt designsamarbete mellan Picky living och Triss
Kökslådor med knoppar i 24 karat guld

Picky living tillverkar sina produkter på snickerier i Sverige och var först med att erbjuda platsbyggda kök till Ikea-stommar på nätet. Företagets vd Henrik Haij berättar om det nya designsamarbetet:

– Det folkliga i Ikea möter extravagans i form av äkta guld. Med designkollektionen Guldkant är Triss och vår ambition att skapa världens mest exklusiva Ikea-kök.

Guld och svart granit:

Guld och granit i köket från Picky living och Triss

Den guldfärgade rostfria plåten är bockad runt luckornas kanter och både kök och sideboard har bänkskivor i svart granit. Men mest iögonfallande är förstås detaljerna med äkta guldplätering.

Exklusiva Ikea-hacks, med egen design för möbeljättens stommar, är en nisch som bara växer för varje år. Men ingen har – vad vi vet – tagit inredning från Ikea till den här nivån av lyx förut. Och Johan Svensson på Svenska spel berättar att projektet är inspirerat av helt vanliga människors drömmar:

– När det plötsligt händer och vinsten är ett faktum svarar många Triss-vinnare att de vill sätta guldkant på tillvaron och hemmet. Att vi nu tillsammans med Picky living sätter guldkant på möbler som många svenskar redan har i sina hem känns därför helt rätt.

Guldkant till Ikeas sideboard från Picky living och Triss

Ikeas sideboard Bestå med guldfärgade fronter, svart granitskiva, täcksidor i svart mdf och ben och handtag med guldplätering, finns att köpa för cirka 25 000 kronor. Du kan beställa ett komplett Metod-kök med Guldkant för cirka 92 000 kronor. Priserna varierar beroende på dina val av utformning, bänkskiva och vitvaror – och hur många gulddetaljer du vill ha.

Kollektionen finns i butik från början av mars. Mer information på pickyliving.se

Foto: Picky living

Läs mer:

Sju kökstillverkare som gör luckor till Ikea-stommar

Ikea lanserar kollektionen Annanstans med Martin Bergström