Nu lanseras nya Hemnet-konkurrenten Boneo

Fastnar du ofta framför Hemnet? Gillar du att drömma dig bort bland fina lägenheter och hus? Nu finns ytterligare en sajt att göra det på när sju mäklarbyråer samlas bakom en ny satsning för att utmana bostadsjätten.

Annons

Du är inte ensam om du ofta slösurfar eller letar efter bostäder på Hemnet, oavsett om du ska köpa eller inte. Särskilt inte om du gör det under arbetstid. Bostadssajten har blivit en del av vardagen för många, så till den grad att man i folkmun kallar beteendet att surfa runt för att ”Hemnetknarka”. Totalt sett är det nästan tre miljoner människor som klickar sig in på sajten varje vecka.

Men nu har en utmanare till bostadsjätten lanserats. Den 16 oktober gick bostadssajten Boneo live. Bakom den nya sajten för bostadsannonsering står flera välrenommerade mäklarföretag som vill konkurrera med Hemnet.

”Med ökad kostnadseffektivitet och användarvänlighet ska Boneo utmana den monopolartade situationen på marknaden för digital bostadsannonsering”, står det i ett pressmeddelande som gick ut inför lanseringen.

Redan i somras flaggade grundarna för den nya satsningen, som tidigare gick under namnet Bomero. På grund av att ett annat bolag inom fastighetsbranschen redan använde namnet blev de dock tvungna att byta namn innan lanseringen.

Annons

– Vi tror på sund konkurrens och att utvecklingen av nya annonseringstjänster på sikt kommer att öka användarupplevelsen för kunderna. Ett starkt skäl till namnbytet är att Boneo – ”Bo nytt” – signalerar just det vi vill åstadkomma; en ny typ av bostadsmarknad, säger Erik Wikander, styrelseledamot i Boneo, i ett pressmeddelande.

Hemnet såldes för tre år sedan till investmentbolaget General Atlantic samt de svenska entreprenörerna och investerarna Pierre Siri och Henrik Persson. Plattformen värderades då till två miljarder kronor. Sedan dess har Hemnet höjt annonspriset, vilket fått kritik från bland annat mäklare.

Det här är Boneo – nya utmanaren till Hemnet

På Boneo.se finns redan tusentals bostadsannonser, både i Sverige och utomlands. Bland kategorierna finns till salu, kommande försäljningar, nyproduktion, utlandsboenden och kommersiella fastigheter.

På sajten kan användare söka efter bostäder på ett liknande sätt som på Hemnet. Man kan söka på villor, bostadsrätter, radhus, fritidshus, tomt samt gård/skog. Man kan även filtrera på hav- och sjönära lägen, valfria nyckelord, storlek, antal rum och pris. Det går också att skapa en bevakning samt jämföra och hitta mäklare om man planerar att sälja sin bostad.

Annons

Det är mäklarföretagen Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Bjurfors, SkandiaMäklarna, Mäklarhuset, HusmanHagberg, ERA och Mäklarringen som tillsammans står bakom Boneo. De sju mäklarbyråerna står för drygt en tredjedel av alla sålda bostäder i Sverige, vilket motsvarar runt 70 000 bostäder per år, skriver Dagens industri. Initialt kommer bostäder som förmedlas via de sju mäklarföretagen att läggas upp både på nya Boneo och på Hemnet, uppger Omni.

Foto högst upp: Maria Sahlander Styling: Nouvel för Bjurfors/mäklare: Jonas Rutberg

Läs mer:

Styla bostaden själv – 10 saker som gör bostaden mer attraktiv

Här är stylingknepen som gör skillnad (och de du ska undvika!) 

5 inredningstrender som tog över på Hemnet 2019

Publicerat 18 oktober 2019
Annons