Farrow & Ball ny färgpalett

Ny stilsäker palett från farrow & ball

I höst lanserar Farrow & Ball sitt senaste samarbete – en flärdfull kollektion framtagen av hyllade modedesignern Christopher John Rogers.

Annons
Residence nytt nummer #8
Residence nytt nummer #8
0:51
Tapeterna trycks enbart med färgnyanser från den nya kollektionen.  Foto: James Merrell
Annons

Det brittiska färghuset Farrow & Ball har gjort sig känt för sina historiska ­färg­paletter och stilbildande kulördjup. I ­september lanserar de sin senaste kapsel­­­-kollektion – Carte Blanche – som för ovanlighetens skull inkluderar både färg och mönster. Med 12 nya färgnyanser som ­spänner från neutrala bastoner till livliga blå Lobster, prunkande gröna Raw Tomato och sprudlande rosa ­Shallot. För första gången inkluderar ­kollektionen även tre lekfulla tapetmönster, som accentuerar paletten med grafiska ­former och introduceras i tre olika färgställningar från den nya paletten.

Den nya kollektionen innehåller tre lekfulla ­tapetmönster, som accentuerar paletten med grafiska former och lanseras i tre skilda färgställningar.  Foto: James Merrell

Farrow & Ball lanserar Carte Blanche

Kollektionen genomsyras av hyllade ­modedesignern Christopher John Rogers uttrycksfulla stil, en obesvärad balansakt i upphöjt överflöd med rika färger och självsäkra linjer. Under sin uppväxt i ­amerikanska Louisiana inspirerades han framförallt av konstvärlden, från Ellsworth Kelly till barndomens serietidningar – och kläderna hans favoritkaraktärer klädde sig i. En prägling som fått honom att vilja utforska utrymmet mellan pragmatism och glamour.

Annons
Hyllade ­modedesignern Christopher John Rogers är känd för sin uttrycksfulla stil.  

»Färger, och känslan jag får av dem, är alltid startpunkten i mitt arbete. Så när ­Farrow & Ball hörde av sig och ville samarbeta kändes det som den mest naturliga sak i världen. Med deras emfas på kvalitet och långsiktighet, min på konstnärlig och ­deklarativ design – har det här partner­skapet skapat något otroligt spännande ­genom att utforska och bryta marken ­däremellan. Jag längtar efter att få se vilka personliga tolkningar, rum och ytor människor kommer att skapa med den här kollektionen.«

Här syns nya tapeten Dot på väggen.  Foto: James Merrell
Publicerat 26 september 2023
Annons