Under onsdagen släpptes de nya upplagesiffrorna (TS) för 2015 – och för andra året i rad var det otroligt glädjande läsning för Residence. Likt 2014 ökar Residence i upplaga – och i år är ökningen hela 20 procent.

– Det känns helt fantastiskt. Vi har konsekvent satsat på kvalité och det lönar sig. Vår ambition är att skapa unikt material från grunden och erbjuda våra läsare riktigt bra reportage de bara hittar hos oss. Vi är också måna om att möta våra läsare på olika plattformar, i tidningen, sociala medier och som nu senast på vår stora utställning på Arkitekturmuseet Arkdes, som drog 25 000 besökare under tre veckor. Det påverkar såklart intresset för tidningen, säger Hanna Nova Beatrice, chefredaktör på Residence.

Utöver utställningen på Arkdes har Residence även lanserat den nya titeln My Residence. Ett internationellt bookazine som tagits emot otroligt väl.

Residence utökar även sin räckvidd med fem procent enligt Orvesto, detta i ett mycket tufft segment där majoriteten av de andra tidningarna backar.

– Vi drivs av att skapa något som inte redan finns på marknaden, en inspirerande tidning som bygger på god journalistik och berättande i både ord och bild. Residence tar in alla aspekter av boendet, även konsten och arkitekturen, och lyfter inte bara inredningen utan också dem som skapat den. Vi är en relativt nischad tidning inom vårt segment, och jag tror vår kunskap uppskattas.  

Parallellt med den ökade upplagan i print har Residence ökat kraftigt digitalt. Under det senaste halvåret har sidvisningarna ökat med 130 procent och de unika besökarna med 370 procent. På Facebook har Residence i dag över 10 000 följare och på Instagram över 41 000.

Med det sagt vill vi säga tack till alla läsare – nya som gamla, men framför allt: välkomna alla nya! Vi tar med oss de glädjande siffrorna och fortsätter att leverera det bästa inom inredning, arkitektur och design på alla plattformar under 2016 och fortsatt framåt.

Vill du ta del av ännu mer av Residences material? Klicka här för att köpa tidningen online och gilla Residence på Facebook och Instagram.