Katarina Ljung är grundaren av den nya mäklarbyrån 1st Street som sedan starten i oktober 2015 blivit en aktör att räkna med på den svenska fastighetsbranschen. Katarina ville efter fyra år på den populära mäklarbyrån Fantastic Frank starta eget.

– Efter fyra år på Fantastic Frank kände jag att det var dags att starta eget. Jag såg chansen att ta ett steg längre och sälja en hel livsstil, säger Katarina Ljung, grundare av 1st Street.

Residence tog en pratstund med grundaren Katarina Ljung som delade med sig av sina tankar, framtidsambitioner och trender inom branschen.

1st street stilleben fotograf Noah Agemo och stylad av Marlene Agemo.

För 1st Street är det viktigt att visa att det också är ett hem där någon bor, inte bara en lägenhet. Foto: Noah Agemo, Styling: Marlene Agemo.

Hur skiljer sig 1st Street från andra mäklare i Stockholm?
– Utöver att framhäva lägenheten genom bild vill vi lyfta det faktum att någon bor där och älskar det hemmet. Vi skapar en känsla av vem som bor här och hur den personen lever i det området.

Vad kommer 1st Street att bidra med på dagens marknad?
– Vi finner ett stort intresse för att köpa hemmet precis så som vi lämnat det och kommer därför satsa på att erbjuda just det genom en hemsida där man kan köpa det vi stylat med i bild. Vi kommer också besöka spännande hem för inspiration, framhäva kvarterens pärlor genom intervjuer, reportage och spännande nyheter.

Krukmakargatan 14 Foto Emily Dahl-5

En av 1st Streets mest ombloggade och uppskattade hem. Foto och styling: Emily Dahl

monstera-in-window-and-shelves

Foto och styling: Emily Dahl

kitchen-with-checkered-floors

Foto och styling: Emily Dahl

Hur skulle du beskriva 1st Streets stil?
– Jag skulle beskriva oss som iakttagande. Vår stil är berättande, genuin, inkluderande och tidlös. Det är dags att vi börjar stå för vilka vi är och hur vi faktiskt lever. Vi vill inte bara förmedla en fin bostad utan ett hem.

Hur jobbar ni med fotografer och stylister?
– I dagsläget jobbar vi tillsammans frilansande fotografer och stylister. Vi älskar kontraster och liv i bilderna därför kan man ibland se en hund som bor i lägenheten eller ett barn leka på golvet. Men vi är noga med att säga att liv i bilderna skapas inte bara med levande ting och därför anpassar vi varje fotografering efter önskemål av säljaren.

1st street fasad foto Cimon Nicolas

Foto: Cimon Nicolas

Vad har ni för ambitioner framöver?
– Våra ambitioner är att bli en plats att inspireras av både vid en försäljning eller om man letar inspiration för att fortsätta skapa ett hem där man bor. Vi vill kunna lyfta trender och vara en plats människor besöker för att lära sig mer om en annars väldigt stängd bransch. Närmst står det rörliga materialet vi arbetar med som kommer vara ett helt nytt sätt att uppleva ett blivande hem på.

Vad ser ni för trender inom mäklarbranschen?
– Mäklarbranschen ändras långsamt och många vågar inte sticka ut men sakta har fler fått upp ögonen för fotot och vi ser hur många är snarlika och mycket högre kvalitet sedan tidigare. Vi ser också att många erbjuder separata stylister. Genom att ha en stylist som ingår i arvodet stylas inte bostaden inför fotografering utan hos oss stylas den under fotografering – det gör skillnad för då blir varje detalj fotograferad precis som vi tänkt.

1st street stilleben foto Cimon Nicolas

Vackert stilleben. Foto: Cimon Nicolas

Till sist: vilket är det mest intressanta objektet i Stockholm just nu?
– På fredag presenterar vi en fantastisk våning invid Mosebacke, en plats där möjligheten att få köpa sitt framtida drömhem väldigt sällan kommer. Vi har dessutom fått ha nöjet att arbeta tillsammans med Brandstationen inför denna styling som bara i sig kommer bli unik!

För mer inspiration, se 1st Streets Instagram-konto här.