Nytt bageri öppnar på Södermalm – med en interiör utöver det vanliga

På fredag morgon slår portarna upp för nya bageriet Robin Delselius på Södermalm i Stockholm. Bakom satsningen står bagarsonen Robin Delselius och inredningsstylisten Mari Strenghielm har inrett den vackra lokalen.

Annons

Delselius bageri ligger i Munkens gamla lokaler på Renstiernas gata 19 där det har bedrivits kafé och bageri sedan 40-talet. Här vill man satsa på egenproducerat och ekologiskt, ett äkta kvartersbageri.

–  Robin, som är tredje generationens bagarson, är väldigt intresserad av inredning och har valt att satsa på just den biten vilket har gjort mitt jobb så mycket roligare. Han ville ha en stilren inredning men briefen var samtidigt att det var väldigt viktigt att det skulle vara mysigt. Tidlöst och kvalitet var också ledord som fick hänga med i arbetet, berättar Mari Strenghielm.

strenghielm_delselius_almost.1
 
strenghielm_delselius_almost.6
 
Annons
strenghielm_delselius_almost.17
 

Eftersom lokalen är ganska stor med högt i tak valde de att sätta in höga väggpaneler överallt för att få in lite värme.

Annons

– Samtidigt som vi byggde panelen passade vi på att platsbygga en bänk som går längst en av väggarna i lokalen. Färgen på panelen är ljusgrå medan sittdelen på bänken har fått samma finish som på bordsskivorna som i sin tur är framtagen för att efterlikna den mörkbruna färgen på vintagestolarna, alla stolar är vintage, gamla bistrostolar från thonet.

strenghielm_delselius_almost.2
Porslinet har de blandat själva. Det mörkgrå heter Bitz och det spräckliga Lifestyle Rain Forest.  
strenghielm_delselius_almost.5
 
strenghielm_delselius_almost.3
 
Annons

All armatur kommer från Svenska armaturer.

– Här var ägaren noga med att han inte ville ha en industriell känsla utan mer klassisk. Vi har valt koniska, genomskinliga kupor men med olika storlekar och lite olika lösningar för upphängning. Ett annat genomgående material är klövergaller vilket vi valt att bygga brödhyllor av, likaså elementskydd och övriga små detaljer.

Robin Delselius bageri ligger på Renstiernas gata 19 i Stockholm och öppnar på fredag 18/11 klockan 07.00.

Annons
strenghielm_delselius_almost.8
 

Läs mer:

Här finns Sveriges bästa caféer enligt White Guide

Acne Studios öppnar flaggskepsbutik på Madison Avenue i New York

Kika in i Paris trendigaste hotell: Le Roch Hotel & Spa

Publicerat 16 november 2016
Annons