Stylisten Pella Hedeby ger dukningstips

Pella Hedeby tipsar: Stilfulla detaljer för det dukade bordet

Pella inspireras av handgjorda ting som genom sina säregna uttryck präglar stämningen i ett rum.

Annons
Kika in hemma hos Residence bloggare Pella Hedeby
Kika in hemma hos Residence bloggare Pella Hedeby
1:14

Att välja ut sådant som inspirerar mig inför varje nummer får mig alltid att reflektera. Stämningen i bilderna jag vill förmedla, de handplockade detaljerna som talar till mig. Behovet av det lågmälda uttrycket där blicken kan vandra ostört, samtidigt som man kan bli oändligt uppfylld i det lilla. Formerna, texturerna och ljuset som kommer till liv med kontraster i såväl form som uttryck. Handgjord keramik, textilier, munblåsta glas och naturmaterial. Till det dukade bordet önskar jag det unika, det perfekt operfekta. Och inspirationen och stämningen hittar jag i bilderna här intill.

Annons

Stylisten Pella Hedeby tipsar: Nyckeldetaljer och inspiration till det dukade bordet

1. Karaff, Menu

Karaff från Menu
 

Menus Strandgade-serie med karaff och glas med ett stilrent asymmetriskt uttryck är ett fint exempel som fungerar såväl till vardag som till fest. Strandgade carafe, finns att köpa här.

2. Det handgjorda och unika

Calle Forsbergs utställning Finkrog och vardagsbord
 

Bild från keramikern Calle Forsbergs tidigare utställning Finkrog och vardagsbord på Konsthantverkarna i Stockholm. Fotograf Karin Björkqvist.

Annons

3. Lampa, Wästberg

Lampa W103 Sempé från Wästberg
 

Lampan W103 Sempé från Wästberg är en ständig favorit. Så självklar med sitt modernt strama uttryck, nu lanseras den uppdaterad med nya lösningar för ljus och mekanik.

4. Löpare, Cajsa Kramer

Löpare dukning Cajsa Kramer
 

Textilier med naturliga texturer lyfter känslan och ger en harmonisk karaktär. Ett självklart val till det dukade bordet. Här löpare i hampa från Cajsa Kramer, 495:-.

Annons

5. Champagneglas, Pontus Samuel

Champagneglas utan fot Pontus Samuel
 

Champagneglas utan fot är det vackraste jag vet. Och helt i linje med det lågmälda temat. Önskar mig Pontus Samuels fina munblåsta glas, Crystal glass champagne flute, till varje högtid och vardagligt firande. Finns att köpa här.

6. Bord, Menu

Bord Plinth från Menu
 

Menu har lanserat Plinth bridge, ett avlastningsbord som kan placeras för sig självt eller kombineras med Plinth podium. Visas här i Calcatta viola marmor, 24  992:-.

Annons