Pella Hedebys favoriter – inspirerade av belgiska minimalismen

Skandinavien med Sverige i spetsen och delar av Asien med Japan som ledstjärna har länge dominerat inspirationsbilden i världen när man pratar om minimalistisk inredning. Men nu finns ett nytt land som bubblar upp. Pella Hedeby inspireras av belgiska minimalister.

Annons
Åtta stora inredningstrender att ha koll på hösten 2021
Åtta stora inredningstrender att ha koll på hösten 2021
1:37

Inspirerad av den belgiska minimalismen »målar jag med lite större penseldrag«. Få utvalda detaljer, där allt har en karaktär och gärna en behaglig patina. Neutralt och avskalat, utan att kännas kalt och kallt. Där texturer i lager ger hemmet en ombonad karaktär och värme utan ett överflöd av prylar som pockar på uppmärksamheten. Här får varje möbel och detalj ta för sig med lite större volymer, som skapar ett lugn när de landar i rummet.

Boken Belgian Modern

Boken Belgian Modern är mättad med inspiration för att skapa det där karaktäristiska varma, minimalistiska uttrycket som utmärker belgisk minimalism, 128 EUR, NewMags.com

Annons
 

Vacker pall i trä

Vintage Pall Utö av Axel Einar Hjorth, Galerie North.

Sänggavel från Sérénité

Härlig sovrumsinspiration från Sérénité. Gaia sänggavel klädd i mjuk textil från Astrid textiles, från 9 995:-.

 

Stilren servis

Forma heter servisen från Bolia, tekanna 705:-, sockerburk 229:-, mugg 219:-/2st.

Annons
 

Formgiven fåtölj

Fåtöljen Aspvik 02 från utemöbelkollektionen formgiven av Andreas Martin-Löf får flytta in över vintern. 13 999:- Jotex.

Arkitekten Benoit Viaene

Inspirationsbild hämtad ur boken Belgian Modern. Mixen av naturmaterial som trä och linnetexturer gör uttrycket genuint, med en enkel elegans. Arkitekten bakom badrummet heter Benoit Viaene.

Annons
 
Publicerat 25 oktober 2021
Annons