primula vasen holmeegard

Primula vasen, skapad av glaspionjären Jacob E. Bang och blev i och med återlanseringen 2018 en nyklassiker inom modern inredning. I höst utökar Holmegaard sin munblåsta serie med två nyheter: en oval design som gör Primula vasen smalare och perfekt som dekoration på fönsterbrädan och andra lite mindre inredningsytor, samt en bärnstensfärgad glasvariant med Pantone-referenser som håller kvar sommarljuset långt in i den mörka årstiden.

primula vasen
vasen primula

Primula vasen i ny design

Med återintroduktionen av Primula tog Holmegaard i höstas det första steget mot att utöka Jacob E. Bangs ikoniska glasdesign. Seriens optiska vaser i klart och färgat glas fick gensvar både bland inredningsfantaster och blomsterfans och nu utökas Primula-serien. Med inspiration taget från originalvasen presenterar Holmegaard denna säsong en oval design, som möter moderna behov och blomstertrender och samtidigt tillför något nytt och annorlunda. 

Höstens ovala vas bevarar grunden från den befintliga Primula-designen, men får med sitt smalare formspråk en mer definierad randig effekt, som förändrar det välkända uttrycket och skapar variation. Den har också en form som vackert öppnar upp buketterna i tidens lite nonchalanta stil med blommor och grönt, samtidigt som den tar mindre plats med sin smala botten. 

Här hittar du vaserna. 

Läs mer: 

Så torkar du dina hortensior – här är guiden! 

Harmoniskt och stämningsfullt är orden för julen hos Ellos Home 

Torkade blommor – så skapar du den trendiga buketten