Redaktionens önskelistor - Imke

Nedräkningen har börjat, nu är det inte långt kvar till julafton. Residence redaktionschef Imke Janoschek önskar sig konst och design, precis som sig bör.

Annons
waldersten
 

1. En Waldersten

Kära tomten, om jag kan få ett konstverk av vardagsgeniet Jesper Waldersten! Om någon känner för att slå på stort, gärna en olja, varför inte den där ”When poets are sitting”, men ett enklare tryck går också bra. Kan beställas enkelt via nätet www.waldersten.com

 

Sonia Rykiel
 

2. Tröja av Sonia Rykiel

Rödhårige krutkärringen och modeskaparen Sonia Rykiel är en av mina husgudar, så en fin liten tröja med ett körbärs på skulle pigga upp.

Annons

 

eric ericson
 

3. Kruka

Eric Ericson har varit i ropet i år på lite olika sätt, både som uppviglare mot prinsen men även med eget boksläpp och en fin utställning av hans pappa H C Ericsons  bosktavsskulpturer på Svenskt tenn. Lagom till jul har han gjort en tennkruka med ett modernt Janusansikte, som på den ena sidan skrattar och den andra räcker ut tungan. Fint!

 

Counterbalance Transparent
 

4. Counterbalance

Ljusmästaren Daniel Rybakkens lampa Counterbalance skulle platsa fint i mitt vardagsrum och ger nödvändigt belysning, just nu råder tyvärr domedagsskymning och det är lite svårt att läsa.

Annons

 

skultuna hutton
 

5. Ljusstakar

Richard Hutten är en av medlemmarna i holländska designgruppen Droog, lite fixstjärnor för mig med sin utmanande och ibland prövande formgivning. För Skultuna har Hutten gjort en väldig klassisk enkel ljusstake som jag nog behöver två av.

Publicerat 20 december 2013
Annons