julklappstips från redaktionen

Redaktionen tipsar: 22 julklappsfavoriter

Ute efter den perfekta julklappen till en designälskare? Spana in Residence-redaktionens utvalda favoriter!

Annons

Till mamma, pappa, bror, syster eller designnörden till kompis – eller varför inte till dig själv? Oberoende av vem du letar den perfekta julklappen till så vill vi på Residence slå ett slag för hållbara val och tidlös design som står sig i hemmet år efter år.

Här kommer 22 förslag på julklappar med stil som kan hålla ett helt liv:

1. Julkulor, Nordstjerne

julkulor från nordstjerne
 

Firar ni jul i förväg eller har ni kanske ”Secret santa”? De här julkulorna i papier-maché i nedtonade färger från Nordstjerne är ett stilrent och hållbart val i hemmet. Ej ännu lanserade, håll utkik här.

Annons

2. Beoplay H4-hörlurar, Bang & Olufsen

trådlösa hörlurar
 

Ett par sköna hörlurar och kanske en tipslista på några härliga poddar? Eller en personlig spellista på Spotify? Bang & Olufsens Beoplay H4 2nd Gen är ett par trådlösa on ear-hörlurar, här ovan i färgen kalk. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

3. Gjutjärnsgryta, Le Creuset

gjutjärnsgryta från le creuset
 

Rund gjutjärnsgryta om 4,2 liter den nya färgen Meringue från Le Creuset. Materialet fördelar värmen jämnt och håller den länge, vilket gör den utmärkt även som serveringskärl. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

4. Sheet mask, Lilla bruket

ansiktsmask från lilla bruket
 

Lilla Bruket har börjat med sheet masks, den här heter Activating root extract mask, och är gjord av biocellulosa. Här kan du köpa den (reklamlänk).

5. Doftljus, Quod

doftljus från quod
 

Doftljusen från Quod är inte bara snygga och veganska – de doftar även ljuvligt och går att fylla igen samt använda som keramikkärl när de är tomma. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

Annons

6. Korg, Korbo

korg från korbo
 
korg classic från korbo
 
Annons

Korgar är genvägen till bra ordning. Korbos handflätade klassiker kan användas för det mesta. Här kan du köpa den (reklamlänk).

7. Lotion, von Norten

lotion från von Norten
 

Förgyll badrummet med härliga produkter och dofter. Lavender & Bergamot Hand & Body Lotion från lyxiga von Norten är en uppskattad julklapp. Här kan du köpa den.

8. Ljusstake, Cooee

lykke one ljusstake från cooee
 

Ljusstaken Lykke One, formgiven av arkitekten Tim Torp Hansen för Cooee design. Här i färgen Sand. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

9. Fjärrkontroll, Bang & Olufsen

beoremote halo från bang & olufsen
 

För total kontroll i hemmet – en stilfull, vägghängd fjärrkontroll! Beoremote Halo styr enkelt musiken och högtalarna. Här kan du köpa den.

10. Skål, Nordstjerne

skål från nordstjerne
 

Skålar i olika storlekar från Nordstjernes nya hållbara serie Sustain. Ej ännu lanserade, håll utkik här.

Annons

11. Vattenkanna, Georg Jensen

vattenkanna terra från georg jensen
 

Elegant och funktionellt i ett. Den skulpturala vattenkannan Terra i blankpolerat rostfritt stål från Georg Jensens designsamarbete med Snøhetta hade vi gärna ställt fram i hemmet. Här kan du köpa den.

12. Vinglas, Kosta boda

vinglas från kosta boda, design av matti klenell
 

Den nya serien vinglas, Viva, av glasmästaren Matti Klenell för Kosta boda är en tidlös julklapp. Vi drömmer särskilt om det generösa vinglaset i serien. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons

13. Vas, Sofia Tufvasson

drape från sofia tufvasson
 

Keramikern Sofia Tufvassons vaser och objekt är redan moderna klassiker i många hem. Som vasen Drape här ovan. Här kan du köpa hennes verk.

14. Ljusstake, Skultuna

puzzle från skultuna x project playground
 

Puzzle, designad av Skultuna 1607 till förmån för Project Playground. Ljusstaken är gjord i pläterat stål och intäkterna går oavkortat till organisationen. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

15. Fat, Mateus

serveringsfat från mateus stripes kollektion
 

Elegant, ovalt serveringsfat från Mateus nya serie Stripes. Här kan du köpa den (reklamlänk).

16. Högtalare, Google

nest audio snygg högtalare från google
 

Googles nya kompakta högtalare Nest Audio är både stilren och ger gott om ljud. Ett bra val för den som ställer krav på både design och ljudkvalitet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

17. Dagg, Svenskt Tenn

dagg vas från svenskt tenn i grönt
 

Carina Seth Anderssons mest kända vas Dagg, nu i en härlig grön färg som passar bra till julen, men som så klart fungerar även resten av året. Här kan du köpa den.

18. Pläd, Markslöjd

pläd från markslöjd
 

Modeskaparen Ann Ringstrand har gjort en exklusiv kollektion för Markslöjd, där den här mysiga filten i ull och kashmir ingår. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

19. Mascara, Byredo

byredo mascara
 

Byredo har släppt sin första sminkkollektion, och den är, vad annars, väldigt snygg! Vi hade gärna fårr deras Mascara space black i julklapp. Här kan du köpa den.

20. Ljushållare, Våge

ljusstaken våge
 

Innovativa och anpassningsbara ljusstaken Våge kan sättas i olika glas och flaskor. Här kan du köpa den.

Annons

21. Vasen Iris, Svenskt Tenn

iris vas från svenskt tenn
 

Bärnstensfärgade vasen Iris i hög modell från Svenskt Tenn. Lika stämningsfull i jul, som den blir en vacker färgklick i hemmet resten av året. Finns även i klart och grönt glas. Här kan du köpa den.

22. Handtvålskit, Forgo

handtvålskit från forgo
 

Årets julklapp? Handtvålskit med handgjord, återvinningsbar glasflaska samt pulver som blandas med vatten för en dryg handtvål. Pulvret levereras i papperspåsar och finns med tre olika dofter. Ett set består av en flaska samt tre påsar som räcker tre till sex månader. Här kan du köpa dem.

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att ha koll på
1:35
Publicerat 02 november 2020
Annons