julklappstips från redaktionen

Till mamma, pappa, bror, syster eller designnörden till kompis – eller varför inte till dig själv? Oberoende av vem du letar den perfekta julklappen till så vill vi på Residence slå ett slag för hållbara val och tidlös design som står sig i hemmet år efter år.

Här kommer 22 förslag på julklappar med stil som kan hålla ett helt liv:

1. Julkulor, Nordstjerne

julkulor från nordstjerne

Firar ni jul i förväg eller har ni kanske ”Secret santa”? De här julkulorna i papier-maché i nedtonade färger från Nordstjerne är ett stilrent och hållbart val i hemmet. Ej ännu lanserade, håll utkik här.

2. Beoplay H4-hörlurar, Bang & Olufsen

trådlösa hörlurar

Ett par sköna hörlurar och kanske en tipslista på några härliga poddar? Eller en personlig spellista på Spotify? Bang & Olufsens Beoplay H4 2nd Gen är ett par trådlösa on ear-hörlurar, här ovan i färgen kalk. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction).

3. Gjutjärnsgryta, Le Creuset

gjutjärnsgryta från le creuset

Rund gjutjärnsgryta om 4,2 liter den nya färgen Meringue från Le Creuset. Materialet fördelar värmen jämnt och håller den länge, vilket gör den utmärkt även som serveringskärl. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

4. Sheet mask, Lilla bruket

ansiktsmask från lilla bruket

Lilla Bruket har börjat med sheet masks, den här heter Activating root extract mask, och är gjord av biocellulosa. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

5. Doftljus, Quod

doftljus från quod

Doftljusen från Quod är inte bara snygga och veganska – de doftar även ljuvligt och går att fylla igen samt använda som keramikkärl när de är tomma. Här kan du köpa dem (länk till Adtraction).

6. Korg, Korbo

korg från korbo
korg classic från korbo

Korgar är genvägen till bra ordning. Korbos handflätade klassiker kan användas för det mesta. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

7. Lotion, von Norten

lotion från von Norten

Förgyll badrummet med härliga produkter och dofter. Lavender & Bergamot Hand & Body Lotion från lyxiga von Norten är en uppskattad julklapp. Här kan du köpa den.

8. Ljusstake, Cooee

lykke one ljusstake från cooee

Ljusstaken Lykke One, formgiven av arkitekten Tim Torp Hansen för Cooee design. Här i färgen Sand. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

9. Fjärrkontroll, Bang & Olufsen

beoremote halo från bang & olufsen

För total kontroll i hemmet – en stilfull, vägghängd fjärrkontroll! Beoremote Halo styr enkelt musiken och högtalarna. Här kan du köpa den.

10. Skål, Nordstjerne

skål från nordstjerne

Skålar i olika storlekar från Nordstjernes nya hållbara serie Sustain. Ej ännu lanserade, håll utkik här.

11. Vattenkanna, Georg Jensen

vattenkanna terra från georg jensen

Elegant och funktionellt i ett. Den skulpturala vattenkannan Terra i blankpolerat rostfritt stål från Georg Jensens designsamarbete med Snøhetta hade vi gärna ställt fram i hemmet. Här kan du köpa den.

12. Vinglas, Kosta boda

vinglas från kosta boda, design av matti klenell

Den nya serien vinglas, Viva, av glasmästaren Matti Klenell för Kosta boda är en tidlös julklapp. Vi drömmer särskilt om det generösa vinglaset i serien. Här kan du köpa det (länk till Cervera).

13. Vas, Sofia Tufvasson

drape från sofia tufvasson

Keramikern Sofia Tufvassons vaser och objekt är redan moderna klassiker i många hem. Som vasen Drape här ovan. Här kan du köpa hennes verk.

14. Ljusstake, Skultuna

puzzle från skultuna x project playground

Puzzle, designad av Skultuna 1607 till förmån för Project Playground. Ljusstaken är gjord i pläterat stål och intäkterna går oavkortat till organisationen. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

15. Fat, Mateus

serveringsfat från mateus stripes kollektion

Elegant, ovalt serveringsfat från Mateus nya serie Stripes. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

16. Högtalare, Google

nest audio snygg högtalare från google

Googles nya kompakta högtalare Nest Audio är både stilren och ger gott om ljud. Ett bra val för den som ställer krav på både design och ljudkvalitet. Här kan du köpa den (länk till Webhallen).

17. Dagg, Svenskt Tenn

dagg vas från svenskt tenn i grönt

Carina Seth Anderssons mest kända vas Dagg, nu i en härlig grön färg som passar bra till julen, men som så klart fungerar även resten av året. Här kan du köpa den.

18. Pläd, Markslöjd

pläd från markslöjd

Modeskaparen Ann Ringstrand har gjort en exklusiv kollektion för Markslöjd, där den här mysiga filten i ull och kashmir ingår. Här kan du köpa den (länk till Markslöjd).

19. Mascara, Byredo

byredo mascara

Byredo har släppt sin första sminkkollektion, och den är, vad annars, väldigt snygg! Vi hade gärna fårr deras Mascara space black i julklapp. Här kan du köpa den.

20. Ljushållare, Våge

ljusstaken våge

Innovativa och anpassningsbara ljusstaken Våge kan sättas i olika glas och flaskor. Här kan du köpa den.

21. Vasen Iris, Svenskt Tenn

iris vas från svenskt tenn

Bärnstensfärgade vasen Iris i hög modell från Svenskt Tenn. Lika stämningsfull i jul, som den blir en vacker färgklick i hemmet resten av året. Finns även i klart och grönt glas. Här kan du köpa den.

22. Handtvålskit, Forgo

handtvålskit från forgo

Årets julklapp? Handtvålskit med handgjord, återvinningsbar glasflaska samt pulver som blandas med vatten för en dryg handtvål. Pulvret levereras i papperspåsar och finns med tre olika dofter. Ett set består av en flaska samt tre påsar som räcker tre till sex månader. Här kan du köpa dem.