Rekordökning för Residence: "Vi satsar verkligen på kvalitet"

Under 2017 ökade Residence sin räckvidd med 23 procent. "Vi satsar verkligen på kvalitet och det lönar sig", säger Hanna Nova Beatrice, chefredaktör på Residence.

Annons

Enligt senaste Orvesto-mätningen går Residence mot strömmen och ökar med hela 23,5 procent. Residence har 100 000 läsare per utgåva enligt statistik från Orvesto 2017.

– Vi satsar verkligen på kvalitet och i en tid av allt tightare produktion håller vi fast vid att producera tidningen och dess kringprodukter från grunden, med unikt och helt eget material. Det lönar sig, säger Hanna Nova Beatrice, chefredaktör och ansvarig utgivare för Residence och det årliga bookazinet My Residence.

Residence rekordväxer även digitalt. Antal besök till sajten har ökat med 240 procent det senaste året – och under det senaste halvåret har sidvisningarna ökat med 94 procent och de unika besökarna med 93 procent.

– Att Residence som varumärke når ut till både nya och gamla läsare via sociala medier och nytänkande kanaler påverkar vår räckvidd väldigt mycket. Vi har nästan 90.000 följare på Instagram, ett initierat nyhetsflöde på sajten och vi skapar fysiska mötesplatser – vår stora utställning på Stockholms arkitekturmuseum Arkdes drog i år 52.000 besökare. Och vårt bookazine My Residence som är på engelska når både svensk och internationell publik.

– Vi på redaktionen vill verkligen tacka alla våra fantastiska läsare, och alla som bidrar till att göra Residence så unik som den är, säger Hanna Nova.

För mer information kontakta chefredaktör Hanna Nova Beatrice.

Läs också:

Residence ökar mest bland Aller medias digitala magasin

Ny succé för Residence – ökar i upplaga för andra året i rad

 

Publicerat 09 juni 2017
Annons