topp artilleriet ny

Residence möter Artilleriets grundare

Inredningsföretaget Artilleriet från Göteborg har sedan starten vuxit med raketfart och skaffat sig en respektabel position på design- och inredningsmarknaden.

Annons

Få personer ställer sig emot argumentet att Artilleriet är ett av det senaste decenniets mest inflytelserika inrättningar i inredningsbranschen. Christian Duivenvoorden och Sofie Hellsing grundade företaget som i dag vuxit sig till ett av de starkaste varumärkena när det kommer till det senaste inom design och inredning, och efter att ha haft igång Artilleriet Studio under en tid tog vi chansen att prata med de för att få höra mer om vad Studio-konceptet egentligen är, kommande samarbeten samt ett spännande framtidsprojekt.

artilleriet konserthuset soffa matta
 

Berätta lite om starten på Artilleriet Studio, och hur verksamheten utvecklats!

– Vi har under flera år arbetat med inredningar, både privat och i projekt. Men för att förtydliga vårt erbjudande startade vi Artilleriet Studio, en gren av Artilleriet. Där arbetar vi mer på djupet med våra kunder i allt från mindre till större projekt. Vi har också försökt förenkla för intresserade att komma igång med sina projekt, genom att göra det möjligt att på artillerietstudio.se direkt kunna boka ett möte på en tid som passar för att diskutera idéer. Det har varit uppskattat. Under @artillerietstudio på Instagram delar vi med oss av det som inspirerar oss i vårt arbete.

Annons

Vilken typ av kunder har ni och vad efterfrågar de?

– Vi arbetar både som partner i större projekt. Vi föreslår och levererar möbler, belysning och annan inredning till företag. Privata kunder är lika viktigt för oss, dessa arbetar vi med inredningar för hem – alltifrån enstaka rum som skall uppdateras till hela hus som skall möbleras från grunden.

Anser du att intresset för att ta hjälp av inredare i privata hem ökat?

– Det tycker jag verkligen. Jag tror det handlar om att våra kunder prioriterar sin tid, det är tidskrävande att planera en inredning. Där kan vi vara en hjälp i att planera och genomföra projekt på ett professionellt sätt.

artilleriet vardagsrum rottingfåtölj
 

Hur skiljer sig en inredning i Göteborg från en inredning i Stockholm åt?

– Vi arbetar med kunder över hela landet och jag tycker inte att inredningarna skiljer sig åt direkt. Jag upplever däremot att det finns ett starkt intresse för inredning i Göteborg och att intresset växer snabbt, vilket är väldigt kul.

Annons

Vad säljer bäst hos er nu?

– Vi har alltid varit starka när det kommer till möbler för vardagsrum och matplatser. Belysning är också viktigt för oss, det är alltid belysningen som gör att en inredning blir riktigt lyckad. Det är pricken över i:et!

Vad blir nästa designsamarbete?

– Nästa designsamarbete är tillsammans med Jan Ekselius, där vi tillsammans återupptagit den svenska originalproduktionen av Etcetera, en helt fantastisk liten serie fåtöljer designade 1970. Vi kommer att smyglansera i Sverige under slutet av året, och lansera dem internationellt nästa år.

artilleriet vitrinskåp
 

Ni har nyligen släppt en bok, ni gör ganska många samarbeten och nu pushar ni er

inredningsstudio – vad har ni i pipeline det kommande året?

– Ja, det är utveckling som driver oss i vårt arbete och vi älskar att hitta nya projekt att utveckla. Det stora projektet under nästa år är att vi kommer att bygga om Artilleriet i samma lokaler som i dag, men vi kommer att bygga oss upp i huset för att få en dubbelt så stor utställning i helt fantastiska historia lokaler. Det är ett projekt vi har arbetet med under lång tid och som nu äntligen blir verklighet!

Annons
artilleriet hos lisa lampa bord
 
artilleriet konserthuset soffa
 
artilleriet badrum
 
Annons
artilleriet sovrum
 

Samtliga bilder används med tillåtelse av Artilleriet Studio.

Läs mer:

Tio snabba med Norrgavels grundare Nirvan Richter

Svenska designstudion Hem öppnar pop-up-butik i London

Veckans hem: hållbart i Göteborg

Publicerat 12 november 2018
Annons