Visst har vi alla haft ett doftljus som var så fint och så dyrt att vi inte vill använda det? Kanske väntar du på den perfekta dagen att tända det eller kanske väntar du på den där extra stressiga dagen då du behöver en extra kick? Tanken med ljus är dock att de ska brinna och användas. Men varför inte dra ut på processen och utnyttja ljustiden så länge som möjligt?

Läs även: Grand Hôtel lanserar doftljus med champagne

För att utnyttja ljuset på bästa sätt gäller det att se till att inte blåsa ut ljuset för tidigt första gången du använder det. Låt det brinna så länge så att det smälta stearinet täcker hela ytan av ljuset så att det blir ett ytspänning. Detta gör att ljuset smälter lager för lager istället för att göra en tunnel runt veken, vilket förkortar brinntiden.

Läs även: De 8 bästa dofterna för ditt hem – från budget till lyx

Se till att ha tillräckligt med tid för att låta ljuset brinna för första gången. Om ditt ljus är 2,5 cm i diameter tar det cirka en timma att smälta hela ytan. Om det är 5 cm i diameter tar det alltså två timmar. Nästa gång du tänder ljuset kan du vara säker på att ljuset brinner helt jämt. Och du kan slappna av och veta att ditt ljus räcker länge!

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt ELLE Decoration.