Knepen som får ditt doftljus att räcka längre

Visst känns det snopet när det dyra, fina doftljuset du köpt brunnit upp – oftast alldeles för snabbt! Här är knepet du behöver för att få ditt doftljus att räcka så länge som möjligt.

Annons
Julen på IKEA 2021 – spana in vinterns nyheter
Julen på IKEA 2021 – spana in vinterns nyheter
1:60

Visst har vi alla haft ett doftljus som var så fint och så dyrt att vi inte vill använda det? Kanske väntar du på den perfekta dagen att tända det eller kanske väntar du på den där extra stressiga dagen då du behöver en extra kick? Tanken med ljus är dock att de ska brinna och användas. Men varför inte dra ut på processen och utnyttja ljustiden så länge som möjligt?

Vill du ha tips på härliga doftljus till vintern 2021? Spana då in vår lista med 15 riktigt härliga doftljus här.

Knep 1 för att få ditt doftljus att räcka längre

För att utnyttja ljuset på bästa sätt gäller det att se till att inte blåsa ut ljuset för tidigt första gången du använder det. Låt det brinna så länge så att det smälta stearinet täcker hela ytan av ljuset så att det blir ett ytspänning. Detta gör att ljuset smälter lager för lager istället för att göra en tunnel runt veken, vilket förkortar brinntiden.

Annons

Knep 2 för att få ditt doftljus att räcka längre

Se till att ha tillräckligt med tid för att låta ljuset brinna för första gången. Om ditt ljus är 2,5 cm i diameter tar det cirka en timma att smälta hela ytan. Om det är 5 cm i diameter tar det alltså två timmar. Nästa gång du tänder ljuset kan du vara säker på att ljuset brinner helt jämt. Och du kan slappna av och veta att ditt ljus räcker länge!

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt ELLE Decoration.

Publicerat 11 april 2016
Annons