Så gör du en liten garderob lyxigare – 8 knep

Har du en liten garderob eller klädkammare, men drömmer om en walk-in-closet? Det går att skapa en känsla av en större, lyxigare garderob med några enkla medel. Här listar vi våra åtta bästa knep.

Annons

En liten garderob eller klädkammare behöver inte vara synonym med tråkig förvaring. Med enkla stylingknep som utbyte av knoppar, öppen förvaring eller en spegel kan den lilla klädkammaren kännas både rymlig, praktisk och lyxig.

Här listar vi åtta inredningsknep att inspireras av för att göra den lilla garderoben lite lyxigare – utan att du behöver tömma hela plånboken.

1. Investera i bra förvaring

A och O för garderoben är så klart att förvaringen är optimal och det är desto viktigare när garderobsytan är liten. Planera din förvaring efter dina behov, en välorganiserad garderob med en egen plats för allt osar elegans redan i sig.

2. Lägg in en matta

Om du har en liten klädkammare kan det vara en god idé att lägga in en heltäckningsmatta. Förutom att få något mjukt under fötterna är mattan ett lyxigt inslag som för tankarna till hotellrum och stora walk-in-closets.

Annons

Välj gärna en ljus färg för att ljusa upp det lilla utrymmet och skapa en illusion av ett större utrymme. Om du inte vill lägga in en heltäckningsmatta kan du välja en fluffig fårskinnsfäll eller en annan matta som täcker en större del av golvet.

Foto: Marcus Stork/Storkholm Photography för Alexander White/mäklare: Johan Du Rietz  

3. Satsa på personliga detaljer

För att ge garderoben ett ansiktslyft behöver du inte ändra på mycket. Byt ut knopparna mot personliga varianter i färg eller mönster och köp matchande galgar till alla kläder som hänger. Du kan även välja att strunta i garderobsdörrarna och istället separera den öppna garderoben med ett par snygga gardiner.

Annons
Foto: Angelica Engström/Ikea Livet Hemma  

4. Lägg till en sittplats

Något så enkelt som en sittplats kan tillföra en känsla av lyx till garderoben. En pall med fluffig sits, en sittpuff eller en fåtölj intill garderoben skapar ett intryck av en walk-in-closet.

Men ställ inte in en sittplats om du inte har plats för det i klädkammaren – då blir intrycket tvärtemot skrymmande.

5. Visa upp favoriterna

Kombinera förvaring och inredningsdetaljer genom att visa upp dina guldkorn i garderoben. Är du en stolt samlare av vackra skor eller väskor? Vig paradplatsen åt dem!

Annons

6. Inred med spegel

En spegel kan kännas självklar i kombination med kläder, men den skapar även en känsla av rymd inuti klädkammaren.

Även om du inte har plats med en helfigursspegel inne i klädkammaren kan en mindre spegel fungera som ett lyxigt element. Har du en garderob i sovrummet ger spegeldörrar ett intryck av ett större rum.

Foto: Kvik  

7. Lägg tid på de små, dekorativa detaljerna

Lite extra kärlek och detaljer skadar sällan när man vill ge en känsla av lyx till hemmet. Oavsett om det är ett smyckesfat, en liten tavla eller en växt som du placerar på byrån så kommer det lyfta garderoben till något mer än en plats för förvaring av kläder.

Annons

8. Tänk på belysningen

En annan viktig detalj som inte bör glömmas bort är belysningen. Om du vill ha en större dekorativ lampa som inte ger tillräckligt ljus kan du kombinera den med led-belysning eller spottar inuti garderoben.

Ju fler ljuskällor du har desto bättre ser du och desto större kommer garderoben även att kännas.

Foto: Marbodal  

Läs mer:

Skapa en inspirerande garderob – 11 snygga tips

Maximera förvaringen – 5 smarta tips för garderoben

5 inredningsmissar i sovrummet – så undviker du dem

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Publicerat 09 maj 2018
Annons