Så lyckas du med juldukningen – stylisten Saša Antić delar med sig av sina bästa tips

Annons

Julen väntar runt hörnet – och med det är det hög tid att fixa de sista detaljerna i hemmet. En vacker juldukning imponerar och är ett mycket uppskattat inslag under julen. För att ge dig de absolut bästa förutsättningarna för att lyckas med årets juldukning har Residence tagit hjälp av den (minst sagt!) uppskattade inredningsstylisten Saša Antić som delar med sig av sina bästa tips.

1. Använd organiska material

– Till jul dukar jag gärna med det organiska som största inspirationskälla och använder gärna färger som återspeglar naturen.

2. Dukningen ska få gästerna att känna sig som hemma.

– Min dukning ska vara inbjudande och varm, ett bord där mina nära och kära kan samlas och känna sig hemma.

3. Blanda material och färger

– Texturer och olika material är ledordet i min juldukning. Jag älskar att blanda linne tillsammans med konsthantverk och trä. Färgerna går i blått grått, brunt och beige.

Annons

Läs även: 3 inspirerande dukningar – med materialet i fokus

4. Förhöj dukningen med vackra fat, glas och tillbehör

– Det ska kännas skönt att bara sitta tillsammans och äta men också vila ögonen på vackra fat, glas och tillbehör. Det ger hela matupplevelsen till någonting mer.

5. Njut!

– Julen är också tid för eftertanke och ro. Reflekterande och vila. Jag träffar mina närmsta och tänder gärna ett ljus i kyrkan för de som inte längre finns bland oss.

Nedan har Saša Antić sammanställt en (helt fantastisk!) moodboard på sina dukningstips inför jul. Låt dig inspireras och framför allt: lycka till!

Sasa Antic juldukninginspo
 

Källor:
Masayoshi Oya, KH Würst, House Doctor, Bloomingville, Blås & Knåda, HM Home.

Porträttfoto: Heidi Larkenfeldt

Annons