Så ser Layereds nya mattkollektion ut

Svenska succéföretaget Layered släpper en ny mattkollektion där man vill berätta historier, inspirerade av Marockos rika mattarv.

Framgångsrika svenska mattföretaget Layered lanserar en ny kollektion där varje matta ska berätta sin egen historia. Det var en resa till Marrakech i Marocko då märkets grundare Malin Glemme blev inspirerad av stadens klassiska mattor – och framför allt hur mattorna i området representerar något mer än bara en matta: de berättar historier om kärlek, vishet, styrka och fred menar Layered.

»Visionen med kollektionen är att bevara det traditionella historieberättandet men i ett modernt utförande. I designprocessen för denna kollektionen har vi verkligen djukdykt i den orientaliska mattans historia«, säger Malin Glemme.

Bild på Layereds nya matta, inspirerad av Marrakech.
 

Den nya kollektionen ska hylla hantverket i en modern nytolkning: varje matta har broderats med ett urval av symboler som berättar en historia. Symbolerna ska berätta om styrka, vishet, evighet och kärlek – och broderas på mattorna i en färgskala av rosa, rött, svart, vitt och blått.

Annons
Bild på beige och blå matta från Layered upphängda på väggen tillsammans med ett får.
 

Mattorna har producerats av återvunnen ull och lanseras i maj på märkets hemsida och i Layereds nya butik på Snickarbacken 7 i Stockholm. Mattorna kostar från 7 900:- och finns i måtten 180 x 270 cm och 250 x 350 cm.

Blågrå matta från Layereds nya mattkollektion Modern Oriental.
 
Bild på svart matta upphängd på väggen från Layereds nya mattkollektion Modern Oriental.
 Foto: Martin Rosengren

Läs mer:

Min stil: Eklektisk elegans hos Layereds grundare Malin Glemme

Layereds grundare: ”Bra design utmanar och ifrågasätter”

Kasthall samarbetar med Ilse Crawford

Publicerat 25 maj 2018