Sängklädesmärket öppnar pop up-butik i Eytys lokal

Sängklädesvarumärket Magniberg öppnar pop up-butik i Eytys skobutik på Norrlandsgatan i november.

Annons

Sängklädernas betydelse för känslan i ett hem har vuxit mycket de senaste fem åren och idag är det inte orimligt att kalla dem en av våra viktigaste inredningsaccessoarer. Hur många bilder på sängar med skrynkliga sängkläder i linne exponeras man inte för dagligen på instagram?

Magniberg har dels blivit kända för sina oväntade sängtextilier som här med rosa brodyr.  

Den som gillar inredning med modekänsla eller accessoarer som sticker ut har säkert uppmärksammat det nystartade företaget Magniberg som med sina konceptuella sängkläder i allt från skräddad vit poplin till urtvättad svart jersey och mesh erövrat nischen high fashion vad gäller sovrumsaccessoarer.

Annons

Har man inte upptäckt dem än så finns chansen att uppleva varumärket live då Magniberg den 1-14 november kör pop up butik i Stockholm. Pop upen hittas i Eytys relativt nyöppnade skobutik på Norrlandsgatan, inredd av Axel Wannberg.

Under de kommande två veckor kommer man förutom Magnibergs sängkläder även kunna titta på delar av den möbelkollektion Magniberg presenterade i våras samt två nya möbler som tagit fram för ändamålet. För att ytterligare få till känslan av Magnibers så finns ett gäng utvalda modetidningar och böcker på plats, bland annat en bok om Picasso för 20 000:-.

Dessutom har designgruppen tagit fram en kollektion damkappor i olika färger och mönster. Gruppen säger sig vilja skapa ett varumärke som är drivet av känslomässig estetik och även om sängkläderna är grundpelaren i företaget gör de även möbler, än så länge stolar, pallar, fåtöljer och soffor.

Örngott med en twist, pris cirka 600:-.  

Max Schiller, grundare av Eytys säger så här om samarbetet:

»Magnibergs syn på sängklädesdesign är lika hänsynslös som mina design idoler Helmut Lang och Shiro Kuramatas syn på mode. Orädda för de oväntade material, kontraster och färger in i våra sovrum på ett sätt som aldrig tidigare gjorts. Vi ser fram emot att låta Magniberg ta deras värld till vår butik«.

Del av Magnibergs möbelkollektion som presterades i fjol på Annaelle gallery.  
Oväntade möten mellan olika kvaliteter och stilar i Magnibergs kampanjbilder.  
 

Läs också:

5 nya varumärken med stilrena sängkläder

Här öppnar stjärndesignern ny inredningsbutik

5 inspirerande sovrumsidéer

Publicerat 03 november 2017
Annons