trendigaste ljusen

Säsongens trendigaste ljus – här kan du köpa dem

Höstens och vinterns trendigaste ljus är lekfulla och färgglada. Shoppa levande ljus som förgyller inredningen – här är 11 snygga alternativ!

Annons
Julen 2020 på Ikea är här
Julen 2020 på Ikea är här
2:11

Levande ljus och ljusstakar är populära år ut och år in. De finns i en mängd olika utföranden för alla stilar och smaker, samt blir personliga inredningsdetaljer i hemmet.

I år är det dock inte ljusstakarna som står i fokus, utan själva ljusen. Allra populärast är de tvinnade ljusen i alla regnbågens färger, och helst i olika ljusa pasteller. Andra lekfulla, och särskilt rundade, former är även trendiga i år.

Tänk på att ljus av paraffin, vilket många ljus med de trendiga formerna är, bidrar till växthuseffekten och påverkar både miljön och inomhusluften negativt. En bra idé kan därför vara att välja att ha ljusen som inredningsdetaljer och komplettera med klassiska stearinljus för att skapa än mer myskänsla i hemmet.

Här är 11 lekfullt formade ljus som går att klicka hem direkt:

1. Twistade ljus, Hay

twist ljus från hay
 

Set om sex stycken twistade ljus i ljusa toner av vitt, gult och persikofärgat. Finns även i en färgställning med brunt, beige och blått. Här kan du köpa dem (länk till Åhléns).

Annons

2. Tvinnade ljus, Unikum

tvinnade ljus från unikum i pastellfärger
 

Ljust, pastellrosa ljus med tvinnad form, som säljs styckvis. Här kan du köpa det.

3. Spiralformade ljus, Hay

spiralformade ljus från hay
 

Ljus med en tjock, tvinnad och spiralliknande siluett. Säljs i set om sex stycken och finns i olika färgställningar. Här kan du köpa dem (länk till Åhléns).

4. Swirl ljus, Attack shop

swirl ljus i dubbla färger från attack shop
 

Handgjorda, tvinnade ljus i pastellfärger med olikfärgad topp och botten. Säljs styckvis, vilket gör det lätt att matcha enligt egen smak. Här kan du köpa dem.

Annons

5. Dubbla ljus, Lex Pott

twist ljus från lex pott
 

Som ett litet konstverk! Det här ljuset har en lekfullt formad bas och två ljus. Här kan du köpa det.

6. Duo ljus, Ferm living

duo ljus från ferm living
 

Set om två ljus med en färgad dropp-effekt som finns i blått, olivgrönt och grått. Ljusen är gjorda av certifierad palmvax. Här kan du köpa dem (länk till Nordic Nest).

Annons

7. Lekfullt format ljus, COS

ljus från COS
 

Vitt ljus av sojavax och bivax med en rund form som inspirerats av arkitektoniska former. Här kan du köpa det (länk till Cos).

8. Romanesco, Fabrek

ljus från fabrek
 

Vackert ljus i vax som finns i flera olika färgställningar, designad av från Piera Bochner. Formen är inspirerad från matmarknader i både New York och Berlin. Här kan du köpa det.

Annons

9. Räfflade kronljus, Åhléns

räfflade kronljus i pastellrosa
 

Svanenmärkta kronljus i stearin med en räfflad yta. Ljusen finns i ljusrosa, grått alternativt vitt, och säljs i set om fyra. Här kan du köpa dem (länk till Åhléns).

10. Bend ljus, Broste Copenhagen

ljus från Broste Copenhagen
 

Lekfullt, bågformat ljus med tre vekar. Finns i både ljus- och mörkgrått utförande. Här kan du köpa det (länk till Nordic Nest).

Annons

11. Bubble ljus, Fabrek

bubble ljus från fabrek
 

Roligt, handgjort ljus med formen av flera bubblor, tillverkad i sojavax. Här kan du köpa det.

Läs mer:

8 snygga (och populära!) adventsstjärnor att spana in

12 miljövänliga ljus du kan tända med gott samvete

15 fina ljusstakar att inreda med i höstmörkret

Publicerat 27 oktober 2020
Annons