Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu

Härlig sekelskiftesvåning med hörnbalkong – kika in

Älskade sekelskifte, vi får inte nog av dig. Häng med in i en femrummare i Vasastan i Stockholm som är varsamt renoverad och bjuder på gammalt och nytt i harmoni.

Annons
8 stylingtrender på Hemnet i höst
8 stylingtrender på Hemnet i höst
1:25

Vasastan i Stockholm är mångt och mycket förknippad med Astrid Lindgren. Astrid själv bodde i många år på Dalagatan precis vid Vasaparken och flera av hennes böcker utspelar sig här, som Karlsson på taket och inledningsscenen i Mio min Mio i Tegnérlunden.

Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu
Drömläge med drömbalkong.  
Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu
Snacka om hörnbalkong med bästa läge.  
Annons

Här finns paradgatorna Karlbergsvägen och Odengatan, närheten till Hagaparken och härliga promenadstråk. Och klassiska hak som Tranan, Tennstopet och Wasahof.

Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu matplats
Det runda matbordet är placerat precis vid det vackra burspråket som har kvar sina blyinfattade fönster. Wegners Y-stolar passar utmärkt här.  

Här i kvarteren säljs nu en fantastiskt stilsäker sekelskiftesvåning med hörnbalkong på attraktivt läge med närhet till Odenplan och Hagaparken. Adressen är Idungatan 2.

Annons
Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu köket med matplats
Köket är modernt och platsbyggt.  

Femrummaren på 157 kvadratmeter är sobert renoverad, där moderna inslag möter klassiska sekelskiftesattribut. Vackra fönsternischer, blyinfattade fönster och så förstås den fantastiska hörnbalkongen.

Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu köksö lampor från Gubi
Köksön är klädd med vacker stenskiva. Lamporna kommer från Gubi.  

En väldisponerad våning med välbevarade originaldetaljer så som bröstpaneler, stuckaturer, högt till tak, parkettgolv, takrosetter, kakelugnar och spegeldörrar.

Annons
Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu vardagsrum
Mjuka, pösiga sammetssoffor får ta plats i det stora och inbjudande vardagsrummet.  

Planlösningen har flexibla lösningar med generösa sällskapsrum, stilsäkra badrum, kök med köksö och tre till fyra bra sovrum. Här finns också gott om förvaringsutrymmen, som är viktigt för många.

Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu sovrum med mjuka färger
Det stora sovrummet är inrett med mycket textil och i mjuk pastellskala. Vacker fondtapet.  

Du kommer in i en generös hall med gäst-wc. Här ligger både fiskbensparkett och marmorgolv. Stilrent kök med köksö och en generös matplats i burspråket där blyinfattade fönster i original finns kvar. Utanför köket finns även en vinkyl.

Annons
Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu barnrum
Roliga vinklar och vrår i det charmiga barnrummet.  

Generöst och vackert sällskapsrum med platsbyggd bokhylla. Även här ligger fiskbensparkett, syns höga golvlister och vacker stuckatur. Härifrån når du den imponerande kungsbalkongen som blickar ut över kvarteren.

Bibliotek eller arbetsrum

I lägenheten finns också trevligt arbetsrum/bibliotek med vacker kakelugn och platsbyggd bokhylla.

Sekelskiftesvåning med magnifik hörnbalkong till salu bibliotek med kakelugn
Bibliotek eller arbetsrum med både kakelugn och platsbyggd bokhylla.  

Badrum har inkaklat badkar och två handfat på kommoder. Det stora sovrummet har burspråk och platsbyggda garderober. Även här ligger fiskbenparkett. Det finns även två till bra sovrum med platsbyggda garderober. En av dem har balkong.

Idungatan i Vasastan i Stockholm

Lägenheten är utropad för 19 900 000 kr och mäklare är Michael Preber på Skeppsholmen Sotheby's. Läs mer om lägenheten på Idungatan här: Sekelskifte i Vasastan

Publicerat 20 augusti 2021
Annons