I fjol korades köksproducenten Nordiska kök till vinnare av Residence stora formpris i kategorin Årets producent. De har på kort tid seglat upp och blivit en av de populäraste kökstillverkarna bland design- och inredningsintresserade privatpersoner och företag. Inspiratörer som influencern Johanna Bradford, modedesignen Elin Alemdar och konstnären Emma Bernhard har alla kök som byggts av Nordiska kök.

Affärsidén är att tillsammans med kunden designa ett kök som passar perfekt för platsen det ska stå på och personerna det ska serva. Därför specialbyggs alla delar i företagets snickeri på Västkusten.

En del av framgången beror på deras ständigt aktuella modeller och inspirerande bilder och stylingar. Köken kan vara klassiska, lantliga eller moderna men har alltid det gemensamt att de är målade eller betsade i fantastiskt vackra färger. Bilderna på deras senaste köksprojekt är inget undantag. Här har en uppdaterad version av ett klassisk sekelskifteskök målats i en grå-beige ton (NCS S3005Y20R) som fint matchas med varm ek på insidan av skåpen och en grå kalksten på bänkarna. Knopparna är i silver och har en avskalad men klassisk look.

 

En platsbyggd köksö med öppen förvaring och inbyggd vinkyl.

Den varma och lugna beiga tonen (NCS S3005Y20R) är typisk för Nordiska köks kök.

 

Längs den långa bänkraden finns i ena hörnet höga skåp för porslin och glas. Här har man valt att inte ha mellanrum mellan bänk och skåp för att maxa förvaringen.

 

Insidan av skåpen är klädda med ekfanér.

 

Bänkskiva i kalksten.

 

Vacker färgskala.

 

Det moderna lantköket enligt Nordiska kök.

 

Läs mer

Joanna Lavéns bästa kökstips

Fem snygga luckor i trä för ditt Ikeakök

Lyxhacket! Uppdatera ditt Ikeakök med fronter av David Thulstrup

Nytt kök? Här är all inspiration du behöver

15 smarta tips: Så inreder du ett lättstädat kök