Shopping: 15 vaser för olika typer av buketter

Blommor och grönska i hemmet är härligt oavsett årstid. Men extra fint är det ju såklart under sommarhalvåret när så många fina färger står i blom. Här listar vi 15 vaser för alla olika typer av buketter.

Annons

Från stora blomsterarrangemang och nätta buketter till minimalistiska kvistar eller en enkel liten blomma. Det är bara fantasin som sätter gränser när det kommer till att dekorera hemmet med grönskande detaljer.

Oavsett om du köper snittblommor, satsar på kvistar som står sig eller plockar egna blommor så finns det en vas som kompletterar och till och med kan lyfta det gröna i hemmet till nya höjder.

Här listar vi de olika vaserna som kan behövas i hemmet – samt 15 snygga shoppingtips som finns i butik just nu:

Stora vaser

Stora vaser passar perfekt för den stora buketten, men fungerar även för att göra ett statement på soffbordet med några enkla kvistar i.

1. Urna vas, Marimekko

Urna vas från Marimekko i grönt
 

Vasen Urna finns i flera färger och är en stor vas som rymmer den pampiga buketten. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

2. Glasvas, Ernst Kirchsteiger

Ernst vas i klarglas
 

En stilren rund vas i klarglas som rymmer flera större blommor. Vasen har ett dekorativt läderband runt öppningen. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

3. Vas Dagg, Svenskt Tenn

Populära vasen Dagg från Svenskt Tenn i svart
 

Vasen Dagg formgavs av Carina Seth Andersson år 2009 och har sedan dess blivit en storfavorit bland många. Vasen finns i klarglas, blått, rosa, brunt samt i svart sedan 2017. Den svarta vasen är blåst i grafitform och bryter av snyggt i hemmet. Läs mer och köp här.

Annons

Vaser för enstaka blommor

Några få, väl valda färgklickar kan göra ett lika stort intryck som en bukett så länge de ackompanjeras av rätt vas.

4. Flower vas, Marimekko

Marimekkos lilla vas Flower i gult
 

En nätt liten munblåst vas i glas som inte är genomskinlig. Vasen är formgiven av Carina Seth Andersson för Marimekko och finns i flera olika färger, här i en gulbeige nyans. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

5. Skott vas, Broberg & Ridderstråle för Klong

Klong-vasen Skott i mässing
 

Den här vasen i massiv mässing har enbart plats för två växter, men ibland behövs det inte mer än så för att skapa ett vackert blickfång. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

6. Pink triangle, Romina Gris Ceramics

Triangelvas i rosa porslin
 

Lekfull, geometrisk vas i rosa porslin med plats för en blomma. Läs mer och köp här.

Höga vaser

Ett stilrent val som dessutom stöttar de långa kvistarna eller stjälkarna. Går att ställa såväl på golvet som på en piedestal eller på bordet.

7. Échasse vas, Menu

Vasen Échasse från Menu
 

En golvvas i rökfärgat blått glas med stativ i massiv mässing. Vasen är hela 60 centimeter hög, vilket gör den utmärkt för de långa, kraftiga kvistarna. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

8. Dot vas, House Doctor

House Doctor-vasen Dot
 

En dekorativ vas i vit glaserad keramik som mäter 30 centimeter. Gör sig även fin som ett prydnadsföremål när den inte har blommor i. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

9. Moroccan vas, Hay

Moroccan vas i rosa från danska Hay
 

Handgjord vas i återvunnet glas som inspirerats av Marocko där den även är tillverkad. Finns i flera granna färger, läs mer och köp här.

Annons

Små vaser

Små vaser är bland de mest mångsidiga inredningsdetaljerna att dekorera med. De är lätta att kombinera med varandra, att placera på olika ställen i ett rum för att skapa en röd tråd eller att ha för sig själv på den smala fönsterbrädan.

10. Vas, Skrufs glasbruk

 

vas från skufs glasbruk
 

Vas som även fungerar som liten ljuslykta, formgiven av Carina Seth Andersson. Vasen är handblåst på Skrufs glasbruk i Småland. Läs mer och köp här (reklamlänk).

11. Nordic Hoop, Stelton

 

Vas i midnattsblått glas som mäter 14 centimeter. Fin som den är, men passar även att mixa med vaser som är i porslin eller andra kulörer. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

12. Nib vas, DKBD

Liten rosa vas från dkbd
 

Vasen Nib, här i färgen nude, formgiven av Halina Fritsch för DKBD, går att kombinera med de flesta små vaser och är även fin som den är på en hylla eller ett fönsterbräde. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Statementvaser

För att göra ett statement i hemmet eller som en dekorativ inredningsdetalj – med blommor eller utan som en prydnad.

13. Globe vas, AYTM

Globe vas i grönt glas från AYTM
 

En vacker grön glasvas med underrede i mässing som är precis lika snygg med eller utan blommor och som även kan fyllas med en ljusslinga. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

14. Dora mas vas, Jonathan Adler

Jonathan Adler Dora mas vas
 

En surrealistisk vas som kan stå för sig själv och även är fin med blommor i. Vasen är gjord i porslin och helrätt i och med den rådande dekorativa trenden. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

15. Cactus vas, Serax

Kaktusformad vas
 

En lekfull detalj som även fungerar som vas. Cactus vas är gjord i stengods och finns i två olika storlekar. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Läs mer:

Inspireras av Artilleriets magiska orangeri

Balkongväxterna som överlever utlandssemestern

10 perfekta vaser för dina tulpaner – från budget till lyx

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 30 juli 2018
Annons