Sju favoriter: Vaser i färgat glas

Bruna koppartoner eller skuggigt grått? Vad du än föredrar så har vi samlat de trendigaste färggranna glasvaserna här!

Annons

Vi blickar bortom genomskinliga vaser och plockar in färger i form av jordnära toner och skuggiga skepnader. Nu tar vaserna plats i våra hem – inte bara det vi fyller dem med. Här har Residence samlat sina sju favoriter.

Tiger of Sweden

vas Tiger
 
vas Tiger
 

Tiger of Sweden introducerar unika munblåsta vaser i limiterad upplaga i samarbete med Pilglas och glasblåsare Lennart Nissmark från Studio Glashyttan. Vaserna som är det tredje projektet i Tiger of Sweden Objects är en hyllning till Sverige och vårt arv inom hantverk och glaskonst. I tillverkning av vaserna används en form av pilträdskvistar, som efter varje blåst vas ändrar form vilket gör varje vas unik. Den limiterade kollektionen består av 43 signerade munblåsta vaser designade av Studio Trojka och Jonas Larsen. 30 av de 43 vaserna kommer användas i Tigers butiker, resterande 13 kommer finnas till försäljning i Tiger of Swedens flagskeppsbutik på Biblioteksgatan i Stockholm samt på tigerofsweden.com från den 27 November 2019.

Annons

Bärnstensfärgad vas

vas ernst
 
vas ernst
 

Vas i bärnstensfärgat glas som också fungerar som ljuslykta. Vasen kommer från Ernst och du hittar den här!  (reklamlänk)

Annons

Skuggiga toner från Menu

Troll vas
 

Troll Vase från Menu. En vas med dynamiska förändringar från en solid färgad bas till en tunn transparent topp. Den finns i tre olika storlekar samt tre vackra färger att välja bland. Troll Vase är designad av Anderssen & Voll. Här hittar du vasen! (reklamlänk)

Bruna koppartoner

ellos vas
 

En vas i bruna koppartoner från Ellos. Fin att kombinera med vaser i andra jordnära toner. Du hittar den här!  (reklamlänk)

Annons

Klassiker från Iittala

vas iittala
 
Iittala vas
 

Iittala presenterar 2020 års glasfärg – linne. Med inspiration från naturriket förmedlar Iittala en sober elegans med hjälp av den sofistikerade linnefärgen. Linnekulören ger glasföremålen en naturlig glans som framhäver detaljer på ett stilfullt sätt. Vasen finns i flera färger och storlekar här! 

Annons

Grönt från Marimekko

vas urna från iittala
 
urna iittala
 

En tidlös och vacker vas från Marimekko som är designad av Carina Seth-Andersson. Den är tillverkad av munblåst glas med skarpa kanter och den finns tillgänglig i flera olika färger. Finns här!  (reklamlänk)

Läs mer: 

Avskalat och vintervitt – spana in julen hos Jotex! 

Redaktionens önskelista – hållbara klappar! 

17 smarta tips för den lilla hallen! 

Publicerat 18 november 2019
Annons