mysig uteplats – så inreder du den

Skapa en mysig uteplats – 4 saker att tänka på

Inred uteplatsen med bekväma möbler, rätt belysning och det där lilla extra som skapar myskänsla. Vi tipsar om fyra saker du ska tänka på när du inreder utomhus.

Annons
4 tips på hur du inreder med textiler på balkongen
4 tips på hur du inreder med textiler på balkongen
1:14

Älskade uterum! Äntligen är det dags att flytta livet utomhus för sommaren. Men hur inreder man egentligen en riktigt mysig uteplats?

Många faktorer spelar in och det beror såklart även på förutsättningarna som finns på den egna uteplatsen. Det finns dock några universala knep att ta till för att skapa atmosfär. Vi listar fyra av de viktigaste!

Vill du ha shoppingstips? Här hittar du dagbäddar och schäslonger i olika prisklasser.

1. Fokus på bekvämlighet

Det ska vara skönt att hänga på uteplatsen! Inred för avslappnade och bekväma sommardagar med loungemöbler på uteplatsen. Det kan vara en utomhussoffa, en mjuk fåtölj, massvis med sittplatser så hela familjen och alla gäster får plats eller en dagbädd för de lugna lässtunderna utomhus.

Annons
hörnsoffa från nordform
 

Loungesoffan Mexico från Nordform. Här kan du köpa soffan med det tillhörande bordet (länk till Ellos).

dagbädd vida från bloomingville
 

Dagbädd för uteplatsen från danska Bloomingville. Dagbädden Vida har en stomme i bambu och flätad sits i svart tyg. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

2. Inred för skugga

Även om vi vill ta vara på varenda minut av sol under den svenska sommaren så ska man inte glömma att inreda för skugga på uteplatsen. Ett parasoll, en pergola eller en segelduk gör det behagligt att vara ute även när solen skiner som starkast.

Annons
Parasollet Catania från Skagerak
Inspirationsbild från Skagerak med parasollet Catania.  
 

Det här hängparasollet från Hillerstorp kan du vinkla som du vill och gör det lätt att vara ute hela dagen. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

vridbart parasoll från Martinsen
 

Parasollet Shanghai från Martinsen kan även det vinklas och har en vevfunktion som gör parasollet enkelt att justera. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

Annons

3. Lys upp utomhus

När kvällen smyger på, särskilt under den senare halvan av sommarhalvåret, är lampor utomhus ett måste för att kunna njuta av sena middagar under bar himmel. De skapar både stämning och är praktiska för att kunna hänga kvar på uteplatsen sent in på kvällen.

Half Dome lampa från Kettal
 

Half Dome är en stilfull utomhuslampa designad av Naoto Fukasawa för Kettal som påminner om månen både till formen och i ljuset som lampan ger. Lampan finns i två utföranden samt i hela 34 olika färger. Pris från cirka 15 000 :-.

lampa flowerpot
 

En annan månlik lampa är lampan Flowerpot från & Tradition. Den lilla lampan är perfekt att flytta mellan inom- och utomhus. Här kan du köpa den (länk till butik).

Annons

4. Mjuka upp med textilier

Rama in uteplatsen med en matta eller mjuka upp möblerna med sittdynor, plädar och dekorativa kuddar. Inred med utomhustextilier precis som inomhus och variera färger, former och texturer för en snygg uteplatsinredning.

Effi utomhusmatta från pappelina
 Foto: James Stokes Amsterdam

Mattan Effi från svenska Pappelina går att använda både inne och ute. Här kan du köpa den (länk till Åhléns).

soffgrupp chania från nordform
 

Soffgruppen Chania från Nordform har tåliga dynor som tål alla väder och som passar fint till soffan gjord av akaciaträ och rep. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Annons

Läs mer:

Så inreder vi balkongen och uteplatsen 2021 – 6 trender

Ljuslyktor i naturmaterial –14 fina shoppingtips som passar både inne och ute

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 26 april 2021
Annons