Skapa magi på årets vackraste sensommargrillning

Ta din sensommardukning till en ny nivå och skapa en magisk middagsstämning med mycket textil och antika möbler. I slutet av augusti öppnade det alkoholbefriade vinhuset Oddbird en liten restaurang mitt i ett naturreservat söder om Stockholm. Designade småbord placerades ut enskilt i skogen, vid fälten och vattnet.

Annons

Under den näst sista augustihelgen skapade vinhuset Oddbird en tillfällig restaurang i naturreservatet Häringe-Hammersta utanför Stockholm. Restaurangen bestod av sex bord utspridda på enskilda och särskilt vackra platser, så Covidsäkert det kan bli.  Gästerna anlände till en magisk iscensättning i regi av den dansk-svenska inredningsduon Anna och Lars Norrman som driver hotellet The Norrmans strax utanför Köpenhamn. Anna och Lars hade transporterat  en hel del möbler och textilier ut i skogen, och resultatet var slående. Gästerna möttes av en stor trädörr omgiven av vajande textilier. En snäckskalslampa klingade poetiskt i vinden och bakom dörren uppenbarade sig en grillplats där kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg från Garba skapade en härlig meny av lokala och skogsnära råvaror.

Samtliga sex bord på restaurangen utformades individuellt  med enbart av vintage-möbler. Nowhere genomförde två sittningar per dag för att så många som möjligt skulle få uppleva restaurangen. Vid bordet blev man serverad av en egen kypare. En väldigt inspirerande kväll, som kan ge idéer för planering av nästa års bröllop, eller bara en sista kräftskiva innan hösten slår till …

Annons
En spännande dörr skapade magisk stämning, en portal som ger känslan att träda in i en annan värld.  

 

Restaurang Garbas kock i full färd att förbereda maten. Ett enkelt kök byggdes upp runt den befintliga grillplatsen i naturreservatet.  
Vem vill inte sitta här.  
Annons
Kuddar på golvet och ett lågt bord för en liten testund efter middagen.  
Aborre som röktes vid bordet under en vacker ostkupa. Enbärsriset tändes på och så på med kupan i någon minut. En rolig effekt och härligt pyssel för gästerna.  
Annons
Möt mig i ett hav av bräken i skymningen. Glöm inte belysning!  
Gunga på tu man hand i solnedgången. Här blir det lätt djupa samtal med utsikt över sjön. Två gungor, kuddar och ett bord, och en kväll man sent ska glömma.  
Annons
Att duka upp för bara en kväll eller två bidrar till känslan av här och nu.  
 
Annons

Foto Johanna Nyholm

Läs mer:

10 enkla knep som lyxar till festmiddagen utomhus

Pella Hedeby tipsar om Sveriges bästa retreats

Publicerat 27 augusti 2020
Annons