Smygkika in bakom kulisserna på Ikeas senaste modesamarbete

Ikea visar upp fler detaljer från sitt emotsedda samarbete med modedesignern Virgil Abloh. Den enormt populära designern har satt sitt eget avtryck på en rad Ikea-möbler, mattor – och företagets klassiska Frakta-påse.

Annons

När Ikea släpper sitt senaste samarbete Markerad så är det ingen formgivare eller möbeldesigner som har stått vid ritbordet, utan en av världens just nu hetaste modedesigners.

Bild på Louis Vuittons herrdesigner Virgil Abloh.
Foto: Fabien Montique/Louis Vuitton.  

Designern Virgil Abloh har varit på allas läppar inom modevärlden de senaste åren. För bara två månader sedan blev det klart att Abloh tar över som herrdesigner på prestigefyllda lyxvarumärket Louis Vuitton, något som flera beskrev som revolutionerande då designern kommer från en bakgrund inom gatumode snarare än de klassiska designskolorna.

Annons
Bild på matta från Ikeas senaste samarbete Markerad tillsammans med Virgil Abloh.
 

Hans formella bakgrund är annars utbildningar inom arkitektur, men hans genombrott kom som creative director åt rapparen Kanye West. Han har sedan rönt stora framgångar som designer på varumärken som Pyrex, och framför allt Off-White – som nyligen lanserade ett samarbete med svenska Byredo.

Bild på röd matta med ordet "blue" från Ikea:s Markerad-kollektion tillsammans med Virgil Abloh.
 
Bild på Virgil Ablohs tolkning av Ikeas Frakta-påse från Markerat-samarbetet.
 
Annons

Nu visar Virgil Abloh och IKEA för första gången upp prototyper från det kommande samarbetet. Kollektionen presenterades internationellt via en livestream från New York. Samtliga av de koncept och prototyper som visades upp är designade för den yngre generationen och studenter som ska flytta in i sina första egna hem.

Kollektionen består av både mattor, möbler och den klassiska Frakta-påsen – med en ironisk touch på flera ställen. Kollektionen kommer släppas under 2019 – men förväntas visas upp mer i detalj den 7 juni.

Annons

Läs mer:

11 anledningar till varför alla älskar Ikea

Här är Ikea-möblerna som har ökat mest i värde

5 ikoniska Ikea-möbler som gjort avtryck

 

 

Publicerat 03 maj 2018
Annons