Matbord i trä

Trä är en trend och naturmaterialet letar in sig i dylika inredningsdetaljer. Vid sidan av vackra stenbord i travertin eller olika sorters marmor är trä ett av de det vanligaste materialen när det kommer till matbord. Det är ett stilsäkert val och ett material som är relativt enkelt att underhålla. Och då har vi inte ens nämnt den vackra patinan som ett bord i massivt trä får efter ett par års användning.

Utgå från dina behov och stil

När du köper ett bord, utgå från dina behov och utrymme i hemmet – hur många stolar finns det plats till vid matplatsen?
Glöm inte heller att kolla att bordshöjden och eventuell sarg under bordsskivan funkar med sitthöjden på de matstolarna som du har tänkt att ha till. Ingen vill sitta inklämdmellan sarg och stol en hel middag.
Sen är det förstås stilen som är det viktiga, är du på jakt efter ett minimalistiskt bord till det lilla köket eller en mer rustik variant till sommarhuset?

Rektangulära och runda matbord i trä

Vi listar matborden i trä i olika storlekar och stilar som passar både lägenheten i stan och huset på landet.

Matbord från Skagerak

Matbordet Georg från Skagerak i massiv är formgett av Chris Liljenberg Hallstrøm och har måtten 90x155 centimeter rymmer minst sex personer, finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Bord från Jotex

Matbordet i massiv mangoträ med snidade ben och obehandlad skiva från Jotex ger bordet en känsla av att vara ett antikfynd, bordet är 90x200 centimeter och finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

matbord från Design House Stockholm

Matbordet Flip från Design house Stockholm i design av Jesper Ståhl kan med hjälp av sina 14 gångjärn vikas ihop till tre olika bordsmodeller, läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

matbord från Jotex

Stort mahognyfärgat matbord i mangoträ, från Jotex, i måtten 90x240 centimeter, finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Rustikt runt bord i teak från HK Living med en diameter på 140 centimeter, finns att köpa här.

Matbord Jotex

Runt matbord från Jotex i mörkt betsat mangoträ med underrede i mässing, diameter 120 centimeter, finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Matbord från Muubs

Runda matbordet Space från Muubs med bordsskiva i rökt ek och benställning i järn, är 150 centimeter i diameter och går att göra större med en iläggsskiva. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Muuto matbord

Minimalistiska bordet Linear i ek från Muuto är 85x140 centimeter, finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

matbord från ellos home

Mörkt betsat matbord i klassisk design med svarvade ben från Ellos Home, 106 centimeter i diameter, finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Stort matbord från &Tradition

Stilsäkert matbord från &Tradition i rökt ek formgivet av Sami Kallio. Bordet mäter 100x250 centimeter och har plats för många. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Snaregade bord från Menu

Runda bordet Snaregade från Menu i design av Norm Architects mäter 120 centimeter i diameter och har en skiva i laserad ekfanér och ben i pulverlackat stål, finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Matbord från Bloomingville

Matbordet från Bloomingville i ekfanér är 95x200 centimeter har plats för upp till 10 personer, finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Rektangulärt bord i askfanér med lätt bågformade ben, från Ellos Home, med måtten 80x180 centimeter, finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

1:13

Efter reklamen: Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen

(1:13)

Läs mer:

Stilrena sängkappor till sovrummet – 14 shoppingtips i trendiga toner

Mockabrun inredning – 18 köptips som sätter den trendigt jordnära stilen

Snygga utemattor i naturnära jute – 13 fina köptips