hanna sommar topp

Aesop departure resekit
Casa Cook Chania sovrum

Casa Cook Chania.Casa Cook Chania sovrum

1. Aesops resekit Departure och Arrival

Australiensiska Aesop har gjort sig kända för sin välgörande, väldoftande och tjusigt paketerade hud-, hår- och kroppsvård. Företaget menar att deras produkter ska vara en del av ett balanserat liv bestående av sund kost, lite motion, lagom mycket rödvin och en regelbunden dos litteratur. De nya kiten Departure och Arrival (hette tidigare Jet Set Travel Kit) innehåller näringsgivande hår- och hudvårdsprodukter som rengör och återfuktar – i reseformat! Departure släpps den 20 maj. Pris 525 kronor (Departure) och 340 kronor (Arrival), Aesop.

Casa Cook Chania pool

Casa Cook Chania.Casa Cook Chania sovrum

2. Bästa Greklandssemestern, Casa Cook Grekland 

Vings bohemchica koncept Casa Cook – hotell som erbjuder barfotalyx med lokal förankring och vansinnigt snygg inredning av Annabell Kutucu – expanderar och inkluderar i sommar även en barnvänlig variant i Chania på Kreta, med samma tillbakåtlutande elegans – men med pluset Montessoripedagogik och barnlek på stranden. Äntligen ett snyggt charterhotell med designfokus som barnfamiljen är välkommen till. 

toteme sarong

Foto Totême.

3. Sarong, Totême

Svenska Totême har sedan bildandet 2014 snabbt gjort sig ett namn med sitt ikoniska och stilrena uttryck, som blandar skandinavisk minimalism med en vindpust av amerikansk artyness. Märket bildades av Elin Kling och maken Karl Lindman på en flight mellan New York och Los Angeles. Deras sarong får följa med mig till stranden i sommar! Pris 1 900 kronor, Totême.

ark journal omslag

4. Magasinet Ark Journal

Perfekt reselektyr – Mette Barfords nya Ark Journal som utkommer två gånger per år. I det kvalitativa nya printmagasinet står design och arkitektur i fokus, med en stor fingertoppskänsla för estetik, form och exklusivt framtaget innehåll. Pris cirka 225 kronor, Papercut.

cybex priam platinum barnvagn

5. Barnvagn Cybex Priam Platinum

Denna vagn kommer vara min ständiga följeslagare denna sommar. Alldeles strax kommer vår sladdis och vagnen står redo och väntar i hallen. Pris cirka 15 895 kronor, Bonti.

friends founders krukor2

6. Krukor Friends & Founders 

Favoritkrukor i två storlekar och utföranden! Jag älskar dessa starka tydliga utomhuskrukor från Friends & Founders! Pris från cirka 6 000 kronor, Länna möbler.

bord matti carlson

7. Matbordet Hommage Grande av Matti Carlson

Är djupt förälskad i både sido- och matbordet i serien Hommage av Matti Carlson, en fin kombo av italienskt 60-tal och svenskt hantverk när det ligger på topp. Bordet tillverkas i massiv ek hos Tre Sekel i Tibro. Tror stenhårt på att vi som konsumenter kommer börja investera mer i lokal produktion! Pris 28 400 kronor, Länna möbler.

Läs mer:

Se underbara bilder från The Sister Hotel i Milano

Kommunikatören Nadja Helminens drömhus

Casa Cook startar familjevänlig filial på Kreta

Gilla Residence på Facebook