Se Layereds höstnyheter – i en fantastisk 60-talsmiljö

Framgångsrika möbelföretaget Layered lanserar en ny möbelkollektion i sammet där retro möter nutid. Se de fantastiska bilderna som fotats i ett vackert tegelhus som andas 60-tal.

Annons

År 1968 byggdes ett arkitektritat tegelhus i Djursholm, utanför Stockholm där Emma Unckel, tidigare beautyredaktör på Elle, numera bor tillsammans med sin familj och som Residence tidigare skrivit om.

Vad arkitekten Adam Backström inte visste då, var att huset skulle komma att bli inspiration för Layereds nya möbelkollektion, nästan 50 år senare.

Kollektionen som lanseras i september, är inspirerad av husets originaldetaljer från material som tegel, skiffer, koppar och trä i både färg och form.

Eclectic sofa, greige.  
Electic sofa, deep petrol.  
 
Annons

Kollektionen innehåller en ny fåtölj, samt delar ur Layereds första möbelkollektion bestående av puffar, en dagbädd och soffor.

Husets varma träslag och harmoniska färger har bland annat gett tydliga influenser till den nya eleganta fåtöljen Garner.

Garner chair, rost.  
 

Layered har på kort tid lanserat flera nyheter där presentationen kännetecknats av nytänkande och spännande fotografiska uttryck och inför varje kollektionssläpp så hittar designern och grundaren Malin Glemme, mycket av sin inspiration från fotografi, mode och arkitektur.

Annons

– Den nya kollektionen har tydliga uttryck från 60-talet med retroinfluenser, något som syns i både formspråket och färgskalan. Vi har helt enkelt fortsatt det vi påbörjade i våras – att erbjuda tidlösa men samtidigt moderna möbler och mattor inom en rimlig prisklass, säger Malin Glemme, designer och grundare av Layered.

Palmdale sofa, burnt rose.  
Recycled rug, stripe sand haze.  
Ritzy Daybed, burnt rose.  
Annons
Shaggy rug, off white.  

Möbelkollektionen lanseras i mitten av september och kommer att finnas tillgänglig på layeredinterior.com samt i pop-up butiken på Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Foto: Tobias Lundkvist

Läs också:

Kika in Elle-redaktörens renoveringsprojekt i Djursholm

Layered lanserar ny möbelkollektion i årets hetaste material

Spana in retro-baren som tar dig tillbaka till 70-talet

Annons