Stilren arkitektritad villa från 60-talet – kika in

Hemma hos grundarna till L:a Bruket
1:24

Efter reklamen: Hemma hos grundarna till L:a Bruket

(1:24)

Slå på ljud

I lummiga Saltsjöbaden strax utanför Stockholm finns denna arkitektritad villa från år 1968. Villan om 11 rum präglas av sobra färgval, stilren inredning och tidstypiska detaljer i naturmaterial.

På entréplan har villan tegelmurade väggar, takbjälkar i mörkt trä samt en trätrappa som leder till övervåningen och till souterrängplan. De ljusa rummen har genomgående heltäckningsmatta och på såväl entré- och överplan finns en öppen spis i tegel.

Hela övervåningen omgärdas av altan och stora fönsterpartier som ger ett generöst ljusinsläpp. Här finns utöver sällskapsrum även matsal, kök, ett master bedroom med badrum samt ytterligare två sovrum med badrum. Badrummet i anslutning till master bedroom är utrustat med såväl dusch som ett fristående badkar. Köket är platsbyggt med luckor i furufaner och en bänkskiva i ljus kalksten.

På villans souterrängplan finns bastu, flertalet förråd och garderober, garage samt carport. Tack vare villans tomt om hela 1201 kvadratmeter är villan skyddad från direkt insyn. Tomten rymmer rikligt med grönska i form av gräsmatta, rabatter och fruktträd. Dessutom finns det en stor terrass med trätrall.

Boarean uppgår i 256 kvadratmeter med en biarea om 123 kvadratmeter.

Villan såldes via Ekenstam fastighetsmäklare.

Foto: Gustav Svanberg för Ekenstam fastighetsmäklare

Läs också:

Henrik Nero: Så stylar du lägenheten inför visning

Se Layereds höstnyheter – i en fantastisk 60-talsmiljö 

Kika in i Carl Eldhs magiska ateljé – en lantlig oas mitt i stan

Gilla Residence på Facebook