Snygga krukor att ha utomhus

Ä du en sådan som gärna vill se fint resultat direkt finns det finns enklare sätt än att anlägga en ny rabatt för att uppdatera trädgården – utekrukor är svaret på alla enkla trädgårdsdrömmar. Utekrukorna kan stå ute hela sommaren, men var försiktig på vårkanten och ta ut dem först när frosten är över.

Plantera i kruka

Det är ju ett nästan självklart råd, men börja med att välja rätt storlek till rätt växt så att den kan växa och frodas ordentligt.
Tänk också att du inte ska plantera jord hela vägen, börja med ett dränerande lager med lecakulor eller grus i botten så att rötterna inte står i vatten hela tiden. Se också till att vattnet har möjlighet att rinna ut, antingen genom krukans dräneringshål i botten eller att du använder dig av en innerkruka som du ställer på ett lager lecakulor, så att växterna inte drunknar om det kommer en störtskur eller om du – gud förbjude – skulle råkar vattna för mycket.

Stilrena krukor att ha utomhus

Det finns massor av fina utekrukor på marknaden, här har vi valt ut våra favoriter som finns att köpa just nu.

Bergs Potter-kruka

Rustik terrakottakruka som för tankarna till en solvarm patio vid medelhavet, krukan och fatet kommer från Bergs Potter och finns att köpa här. (länk till Adtraction)

Gjutjärnskruka Näfverqvarn

Kruka i gjutjärn med detaljer av skulptören Anna Petrus (1886-1949) som skapades av för gjutjärnskolonner till den svenska pavlijongen till världsutställningen i Paris 1925. Kolonnerna skulle sedan omformas till krukor och nu görs en av dessa krukor i ny upplaga av Näfverqvarn.

Utekruka Muubs

Handgjord utekruka som målats och bearbetats i flera omgångar för att få till den vackra strukturen och ytan. Denna kruka är inte vattentät, så använd den med en innerkruka, från Muubs och den går att klicka hem här. (länk till Awin.com)

Utekruka Ferm Living

Vändbar kruka i svartlackerad metall som går att använda både inne och ute från Ferm Living och du hittar den här. (länk till Awin.com)

Kruka Byarums bruk

Krukorna Gråsippa i tre storlekar som Signe Persson-Melin designat för Byarums bruk är lite av en modern klassiker. Krukorna i serien finns i tre olika storlekar, där den största passar till mindre trädplantor, tillverkas i sandgjuten aluminum som kan stå ute året om, från Byarums bruk.

Utekruka Zetas

Liten terrakottakruka med patina, från Zetas.

utekrukor orangeri Cadabra design

Ett orangeriset med fyra handdrejade krukor och fat i olika storlekar i lavaterrakotta som ger dem olika färgskiftingar i brunt och svart, från Cadabra Design.

Utekruka ernst

Svart terrakottakruka i minimalistisk design, från Ernst. (länk till Awin.com)

Utekruka Kähler

Stengodskrukan Gro med ett geometriskt mönster som har inspirerats av bivaxkakans yta. Finns i tre storlekar, från Kähler och de finns att köpa här. (länk till Awin.com)

Stengodskruka Ikea

Grålaserad stengodskruka som kan användas både ute och inne, från Ikea.

Utekruka Serax

Stengodskruka med ett taktilt rutmönster, från Serax. (länk till Arket)

Kruka cortenstål

Stor fyrkantig kruka i cortenstål, perfekt till en insynsskyddande plantering, från Garden Store, finns att köpa här.

Blomstertrappa

Få plats med fler krukor på uteplatsen eller balkongen med denna blomstertrappa, från Stockholm design house, finns att köpa här. (länk till Åhléns)

kruka från granit

Stor kruka i grå lättviktsplast från Granit att ha ute eller inne, finns att köpa här. (länk till Granit)

Utekruka Broste Copenhagen

Terrakottakruka som går att använda både inne och ute, från Broste Copenhagen och finns att köpa här. (länk till Awin.com)

utekruka från ellos home

Stor beige kruka i keramik från Ellos home, perfekt för ett litet träd, finns att köpa här.

Läs mer:

Årets finaste hängstolar i trendigt naturnära toner

Snygga utemattor i naturnära jute – 13 fina köptips

Så inreder du en liten balkong – 21 smarta och snygga köp