stylingtrender på hemnet 2021

Stylingtrenderna som spås bli stora på Hemnet 2021

Vill du styla bostaden trendigt inför visning och försäljning? Spana då in de här nya stylingtrenderna som spås ta över Hemnet 2021!

Annons
Hemma hos galleristen Ellen-K Willas
Hemma hos galleristen Ellen-K Willas
1:13

Stylingtrender kommer och går i vågor och följer ofta de rådande inredningstrenderna. Huvudfokus brukar dock vara att visa upp potentialen med bostaden och att inte göra det allt för personligt, för att nästa ägare ska kunna föreställa sig själv att bo i bostaden. Neutrala färger och ”less is more”-tänket har varit en röd tråd i många år, men det dyker ofta upp microtrender i detaljerna, som gör att bostäder sticker ut i flödet.

I samband med att Hemnet sammanfattade året som gått, och bland annat avslöjade vilka bostadsannonser som var de mest klickade 2020, så blickade de även framåt. Med hjälp av inredningsexperten Emma Priwin listade de några specifika trender som spås bli stora i Hemnet-stylingarna 2021.

Här följer tre stylingtrender vi lär se mer av 2021 – enligt Hemnet:

Stylingtrend 1: Gula nyanser

stylingtrend 2021 – de gula detaljerna
Gula detaljer är trendiga inslag i inredningar och stylingar 2021. Foto: Joakim Johansson Styling: Hanna Rydman för Historiska hem via Hemnet  

Årets stora trendfärg är utan tvekan gult. Den syns både hos färgtillverkarna och hos färginstitutet Pantone som utsåg den till en av årets två färger 2021. Nu spås den även ta sig in i de trendriktiga stylingarna på Hemnet, i allt från ljusa havregula toner till mer tydliga citron- och senapsgula accenter. Dessutom smälter gult snyggt in med de i övrigt jordnära, beige och ljusa inredningarna vi ser mycket av just nu.

Annons
gula detaljer är trendiga i inredningarna 2021
Gula toner kan få stylingen och inredningen att sticka ut i Hemnet-flödet. Foto: Mille Notti  

Stylingtrend 2: DIY-inredning

DIY-tavlan är en trendig detalj
Många har börjat skapa sina egna DIY-tavlor. Den här monokroma tavlan i tyg är ett snyggt DIY-projekt av Residence bloggare Lovisa Häger, även känd som An Interior Affair. Foto & DIY-projekt: Lovisa Häger/An Interior Affair  

Vi älskar smarta och roliga DIY-projekt och när vi tillbringat allt mer tid hemma har trenden bara ökat i popularitet. Nu slår den även igenom i stylingarna, där de personliga sakerna får ta än mer plats i de ofta något mer generiska bostadsannonserna. Om det blir konstverk i lera eller egengjorda tavlor som blir it-detaljen 2021 (eller kanske något helt annat, nytt DIY-projekt?) återstår att se.

Annons
diy kit i keramik och lera
Skapa din egen statementpiece i lera till sidobordet eller hyllan! Foto & DIY-kit i lera: Nkdware  

Stylingtrend 3: 90-talskonst

90-talsinspiration i stylingar på Hemnet
Retrovibbarna spås dominera på Hemnet i år. Foto: Johan Spinell Styling: Åsa Copparstad för Historiska hem via Hemnet  

Efter de svartvita, minimalistiska motiven kom de lite mer färgsprakande, vintageinspirerade konstutställningsplanscherna. Och näst på tur tros vara de poppiga 90-talsprinten, åtminstone om man ska tro Hemnets egen trendspaning. Med klara färger och nya motiv ger de hemmet en härligt personlig och nostalgisk känsla!

Annons
matisse poster i blått
Planscherna med blå Matisse-motiv var populära under 90-talet och är det än i dag. Foto: Postery  

Läs mer:

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2020

Här är stylingknepen som gör skillnad (och de du ska undvika!)

Det här är dyraste platserna att bo på i Stockholm

Publicerat 14 december 2020
Annons