Stylisten Pella Hedeby: Här är höstens hetaste trender

Residence bad stylisten Pella Hedeby sia om de starkaste inredningstrenderna 2016. Färg, kontraster och nya materialval är bara några nya inslag vi kommer att se mer av i höst.

Annons

Vilka trender och tendenser ser vi i våra hem i höst? 

– Vi önskar ett hem där vi kan landa och varva ner. Så en inredning som skapar en lugn och trygg fond till vårt liv hemma eftersträvas. Inför hösten boar vi med mer tyngd i textilier, gardiner eller draperier ramar in. Designen i möbler och inredningsdetaljer får gärna vara nedtonad och inte ta över eller pocka för mycket på uppmärksamheten. Hemkänslan och trivsel blir A och O snarare än att eftersträva det perfekta hemmet. 

Vilka färger, möbler eller accessoarer kommer att efterfrågas?

– Bruna nyanser från Toffe, tan till gråbrunt och dämpade gröna, grå och gråblå nyanser skapar en ombonad känsla. Färgsättningar ton-i-ton skapar harmoni. Här adderas svart och vitt som stilsäker kontrast. Låga soffbord, tekannor och keramik. Inspiration från Japan med ett avskalat enkelt uttryck.Utbudet av sängkläder i mjuk ekologisk tvättad bomull växer. Här utgör bomullens enkla uttryck en fin kontrast mot en lyxig pläd med tyngd över fotänden på sängen. Sammet med sitt mjuka bohemiskt ombonade uttryck kommer också stort. Se till exmpel Tine K:s nya soffor och fåtöljer.

Foto: Stine K.
Foto: Stine K.  
Foto: Tine K.
Foto: Tine K.  

Vilket ledord går vi efter?

– Enkelhet, harmoni och trivsel. Hemmet ska inte bara visas upp utan levas i. Slow-living trenden växer starkare.

Vad längtar du själv efter?

– En traditionell braskamin i gjutjärn och slipade oljade golv med en mjuk matt yta. Värme och tactilitet.

Läs även: 
Stylisten Josefin Hååg: så inreder vi vårt hem i höst
Höstens 7 snyggaste krukor
Ikea släpper limiterad kollektion – se de första produkterna här 

Annons