Stylisten: Så fixar du vårstilen – 8 stylingtips

Våren är en underbar tid som inspirerar oss till att förnya hemmet på nytt! Vi har pratat med stylisten och designern Annaleena Karlsson som delar med sig av sina bästa stylingtips inför årets ljusa säsong.

Annons

Annaleena har en lång erfarenhet bakom sig som designer, stylist och för snart två år sedan slog hon upp portarna till en efterlängtad studio på Ekerö.

Hennes signum är avskalad minimalism med få, väl utvalda inredningsdetaljer och i en av hennes senaste lägenhetsstylingar syns tydliga vårtecken i form av kvistar och ljusa inredningsdetaljer.

–  Ge ditt hem något oväntat i vår! Ett betongbord mitt i vardagsrummet skapar en härlig utomhuskänsla inomhus. Addera gärna ett designobjekt eller en dagbädd där du kan ta en tupplur efter middagen.

Här är Annaleenas snyggaste stylingtips för att skapa en harmonisk vårkänsla:

1. Förvaring kan vara vackert

 

Dekorera matbordet med eleganta marmoraskar som gömmer undan alla småprylar. Askarna kommer från Nordstjerne.

Annons

2. Blanda design med statyer, pälskuddar och trä

 

Den här mixen skapar en skön känsla som mjukar upp helhetsintrycket i rummet.

Trähyllor från Hem, Zebrakudde från Länna möbler, golvlampa Artek, pälskuddar från Annaleena interiors Ekerö, Zebravas från Hay, träaskar Hem, ask från Nordstjerne.

3. Bygg små stilleben med olika former

 

Ett vackert stilleben kan fånga blicken och skapa harmoni i ett rum.

Annons

Träformer från Annleena interiors i samarbete med KFK snickeri. Träformerna är spilldelar från KFK snickeri som omvandlats till olika skulpturer. Designen lanseras inom kort och heter Saved design. Svart ask från Kristina Dam, träaskar från Hay.

 4. Ta in gamla rislampan

 

Rislampan är ständigt aktuell och platsar i såväl sovrummet som vardagsrummet med sin lätta framtoning. Här hänger den fina varianten Akari 120A från Vitra.

Annons

Loungestol Kiki och fotpall från Vitra. Huvudstatyer kommer från konstnären Kristina Haataja. Svart golvlampa från Wästberg. Ljusstake från Annaleena interiors.

5. Fler glasbord

 

Glasbord kan lätta upp vilket rum som helst och ger dessutom mer rymd. Glasbordet här kommer från Annaleena Interiors.

5. Bryt av med betong

 

Det är vackert att bryta av med ett oförutsägbart material inomhus. Bordet består av lättbetong vilket gör det smidigt att flytta runt och använda både inomhus och utomhus.

Annons

Betongbordet finns hos Annaleena Interiors, Daybed från Massproductions, skinnkuddar från Aytm, Trästolarna cha chairs kommer från Massproductions. Akari lampa från Vitra. Alma taklampa från Wästberg.

6. Konstmöbler

 

Sätt en konstprägel på hemmet genom att ha en möbel som faktiskt också påminner om ett konstverk, design blir funktion och fyller ett syfte samtidigt som estetiken förhöjs.

Gehry fotpall från Vitra. Wood side bord från Vitra, mockaask från Nordstjerne.

Annons

7. Modern designikon

 

Designikoner är alltid ett säkert kort. På kort tid har Crown easy chair blivit en ikon i inredningsvärlden. Här är den klädd i plommonröd sammet i modern retro-stil.

Poster från 10 Corso Como. Vas i lera från Fogia.

För mer inspiration – spana in Annaleenas Instagram.

Läs också:

11 fina sätt att vårstyla ditt hem med kvistar

7 stylingar som skapar vårkänsla

Inred sovrummet med 7 av vårens trender

Annons