Inredningstylisten: Så gör du ditt hem redo för hösten

Inredningsstylisten Tina Hellberg fick uppdraget att inreda Formex restaurang med höstens trender. Här är stilarna, materialen och färgskalorna som lyftes fram i utställningen.

Annons

Under förra veckan pågick Formexmässan – Nordens största fackmässa för design och inredning – som avslutades i lördags. Inredningsstylisten Tina Hellberg fick i uppdrag att presentera höstens trender som är framtagna av Swedish Fashion Council. Nyheterna presenterades på mässans trendrestaurang Nordic Me – där kocken Leif Mannerström serverade en av sina favoriträtter. Tanken med utställningen var att besökare ska koppla av och njuta av maten och samtidigt omges av inredningsinspiration.

Utställningen baserades på tre stilar; Shape of things, Authenticity och Sensor och fokus låg på varma, höstiga färgskalor i rostrött, brunt, skogsgrönt och senapsgult. Bland materialen och produkterna hittade vi mycket keramik, trä, makramé, linne och stänkfärg. I Tinas tolkning av höstens trender vill hon visa olika material och färgkombinationer som fungerar bra i inredning.

Annons

– Det finns mycket att välja på, och det finns riktiga guldkorn som kan missas för att de inte gör så mycket väsen av sig. Det är i mixen av föremål som det händer. Kompositionen är viktigt när en vill få till ett visst uttryck i såväl butiker som i det egna hemmet, menar Tina.

Läs även: 7 nyheter att hålla koll på från Formex

Foto: Formex.
 
trendrestaurang1
 
trendrestaurang
 
Annons
trednrestaurang4
 

Läs även:
Årets formgivare utsedd: Han får Formex designpris 2016
Höstnyheter från Formex: Gjutjärn och kalksten
9 designklassiker som aldrig går ur tiden

Annons