Cecilia Tivars bästa julklappstips

Stylisten tipsar: 7 stilsäkra sista minuten-julklappar

Den bästa gåvan lockar till leenden – här är sju sista minuten-tips.

Annons
Se 5 stora trenderna: så julpyntar vi 2022
Se 5 stora trenderna: så julpyntar vi 2022
1:01

1. Borste, Rosa Harradine

Borste från Rosa Harradine
 

Rosa Harradine gör dessa borstar i hampa eller tampico för hand i sin verkstad i vackra Carmarthenshire i västra Wales. Färgerna på de tygklädda skaften är inspirerade av landskapets skiftande färger, läs mer och köp den här.

Annons

2. Broderade linneservetter, Hay

Broderade linneservetter från Hay
 

Danska Hays senaste designsamarbete är med kocken Laila Gohar som också är en konceptuell designer med rötter i Egypten. En rolig färgglad kollektion som heter Sobremesa och består av produkter för köket, jag gillar de här fina servetterna i linne med brodyr, set om fyra, finns att köpa här (reklamlänk).

3. Porslin, Melody Rose

Porslin från Melody Rose
 

Melody Rose startades 2012 av Melanie Roseveare, jag såg hennes porslin första gången på en marknad på Portobello Road i London, klassiskt med en excentrisk twist, jag föll för en klassisk kaffekopp från 30-talet som fått fiskar ovanpå originaldesignen! Numera finns hon bl a på Brasserie Astoria i Stockholm, dessa tallrikar livar upp alla middagar! Läs mer och köp här.

Annons

4. Väska, Raf Simons för Kvadrat

Väska Raf Simons för Kvadrat
 

Danska Kvadrat har öppnat en butik i shakerstil i centrala Köpenhamn, alla produkter är formgivna av Raf Simons som också är kreativ partner till Miuccia Prada, jag skulle vilja förslå den fina bagen som julklapp, lagom som weekendväska eller som träningsbag, i tyg och läder. Här finns den att köpa.

5. Bricka från Svenskt tenn

India Mahdavi bricka för Svenskt tenn
 

India Mahdavi har länge varit en av mina favoritinredare så jag blev extra glad över hennes samarbete med Svenskt tenn, Peanut är en bricka/uppläggningsfat i mässing och tenn, 19 000:-.

Annons

6. Kudde, Timorous Beasties

Mönstrad kudde från Timorous Beasties
 

En annan av mina favoriter är skotska Timorous Beasties, namnet kommer från en dikt av Robert Burns, To a mouse. Grundarna träffades på 90-talet på Glasgows konstskola och blandar klassiska grunder med moderna tekniker och mycket humor. Kuddar som dessa livar upp vilken soffa som helst, tillverkade i sammet. Läs mer och köp här.

7. Fotogenlampa, Design house Stockholm

Fotogenlampa från Design house Stockholm
 

Fyr är en väldigt lyckad modern variant på den klassiska fotogenlampan, formgiven av Johan Larsvall för Design house Stockholm, fin på julbordet eller senare en sen sommarkväll.

Publicerat 15 december 2022
Annons