Stylisten: Trender vi kommer att se mer av i höst

Hösten närmar sig med stormsteg och med det nya trender, material och färger. En av Residences eminenta bloggare – Josefin Hååg – har sagt sitt: Så blir inredningstrenderna framöver.

Annons

Färg, kontraster och nya materialval är bara några nya trender vi kommer att se mer av i höst enligt stylisten Josefin Hååg.

–  Jag tror vi kommer att få se mycket färg i höst, och även en del nya och oväntade färgkombinationer. Vi fortsätter strävan mot det unika och personliga genom att mixa nytt och vintage och med en mindre tillrättalagd och ”perfekt” känsla. Jag hoppas och tror att vi kommer tillåta oss själva att vara lite mindre perfekta och lite mer på riktigt.

Läs även: Färgstänk hemma hos Filippa K-aktuella konstnären i Hornstull

I höst satsar vi på vågade färgkombinationer och riktig konst får ersätta posters. Foto: Magnus Mårdling
Foto: Magnus Mårdling  

Vi tänker fortfarande på miljö, arv och framtid när vi väljer saker till våra hem och Josefin tror att slit och släng kommer att fasas ut allt mer framöver. Vad gäller färger är det mycket brända varma toner som syns både mode och inredningsvärlden just nu.

Annons

– Färger som senap, cognac, oxblodsrött, ockra, umbra, brunt och vinrött tror jag vi kommer att se mycket av. Jag tror också att vi kommer få se modiga färgsättningar på möbler och accessoarer på ett nytt sätt än tidigare. De unika objekten efterfrågas och posters och printar får ge vika, vi vill ha konst på väggarna nu.

Läs mer: Kika in hemma hos inredaren och tv-stjärnan Hanna Wessman

Foto: Via Neptune
Foto: Via Neptune  

Läs även: 7 inredningsdetaljer stylisten Josefin Hååg drömmer om just nu

Vilket ledord går vi efter i höst?

– Jag tror att ledorden för att få till en fin känsla handlar om kontraster, texturer, balans och valet av färger och material. Känslan i ett hem tycker jag ska vara personlig, varm och inbjudande, sedan exakt vad det innebär variera ju beroende på vem man frågar.  Hur vi än väljer att inreda tror jag att vi vill att våra hem ska vara inspirerande, för oss själva att trivas i men gärna för andra också såklart. Mysigt, ombonat och tryggt tror jag vi vill ha det. Bästa sättet att skapa den känslan tycker jag är att utgå ifrån sig själv och välja det man tycker är fint och strunta i hur man borde eller ska tänka kring inredning.

Foto: Via Neptune
Foto: Via Neptune  

Vad längtar du själv efter i höst?

– Jag längtar mest efter att komma mer i ordning här hemma! då gäller det att ta beslut för att komma framåt och det är verkligen min svaga sida när det kommer till mitt eget. Jag längtar efter att lyxa till det i soffan med mjuka plädar, kuddar och fårskinn i en vacker färgskala, jag hoppas också på en matta i vardagsrummet att sätta ner höstfrusna fötterna på. Sen ska jag laga massa med god mat och njuta av hösten som är min absoluta favoritårstid. Hoppas den varar länge och att vintern låter vänta på sig!

Läs även: Höstens 7 snyggaste krukor

Annons