Svenska designstudion Hem öppnar pop-up-butik i London

Butiken ligger i det nya shoppingområdet Coal Drops Yard vid King's Cross och är öppen under november och december.

Annons

Området King’s Cross i London är kanske till största del känt för sin tågstation, som bland annat figurerar i böckerna om Harry Potter, men har också ett gediget utbud av restauranger, teatrar och muséer som bidragit till att ge området ett bättre rykte än vad det var tidigare. Ett av de nya områden som vuxit fram i stadselen är Coal Drops Yard, som trots att det benämns som nytt bär på mycket historia.

Under den viktorianska perioden var London beroende av kol, och eftersom King’s Cross tidigare blivit en nav för importvaror som kom med den nya järnvägen var det rimligt att förlägga stadens kollager även dit. Sedan dess har området varit känt för storslagna, ecstasystinna rave i övergivna lagerlokaler, som bidrog till att ge London ett starkt rykte på dansklubbscenen.

coal drops yard rave
Foto: Coal Drops Yard  

I dag har Coal Drops Yard förvandlats till ett shoppingområde, och under november och december huserar svenska Hem i en pop-up-butik i området. Karga industribyggnader är inte direkt hårdvaluta här, vilket bidrar till en ultramodern känsla där det industriella och råa får möta högkvalitativ design i spännande miljöer.

Annons
hem coal drops entré
 

Erbjuder designtalks och workshops

Hem kommer att arrangera en serie designtalks samt workshops inom fotografi, broderi och inredningsdesign. E-handelsvarumärket är inga främlingar för pop-up-konceptet då man tidigare testat det i New York och LA. Utöver sina egna möbler och hyllor har BAUX installerat den stora akustiska väggen i iögonfallande orange färg. Den rosa expeditdisken är designad och gjord speciellt för Hem av studion Soft Baroque och deras egenutvecklade teknik Puffy Bricks.

hem coal drops bord orange vägg
 
hem coal drops bord orange vägg2
 
Annons
hem coal drops vas blommor
 
hem coal drops fåtölj läslampa
 
hem coal drops läslampa pläd
 
Annons
hem coal drops soffbord matta
 

Läs mer:

Restaurang Himlens nya utseende

Norm Architects inreder japansk restaurang i London

David Thulstrup designar J.Lindbergs flaggskeppsbutik

Publicerat 08 november 2018
Annons