hemma gone wild topp

Svenska JOYN om sin Milano-utställlning "HEMMA gone wild"

"Hållbarhet är ordet på allas läppar."

Annons

Designveckan i Milano är i full blom, och Residence har fått ett pratstund med Lisa Grape från JOYN Studio, som ligger bakom utställningen HEMMA gone wild, där man hyllar ursprunget, det vill säga naturen och vildmarken. I vår tid är nästan allt i ständig förändring, och den sker fort. Framtiden är osäker och många börjar blicka mot ett enklare liv, kanske utanför storstädernas kaos och svårigheter.

hemma gone wild joyn
 
Joyns Helena Eliason, Ida Wanler och Lisa Grape. Foto Erik Lefvander.  

Lisa Grape menar att svenskar i allmänhet har ett romantiskt förhållande till naturen, som någonting enkelt och rent. ”Samtidigt som naturen är vacker, mystisk och lockande kan den också vara hotfull, berättar Lisa direkt från Milano. ”Vi står inför framtida utmaningar med klimatförändring och en teknisk utveckling som förändrar vårt levnadssätt. Begreppet hemma blir komplext. För oss svenskar är begreppet hemma en plats som förknippas med trygghet, en plats att längta till – men kanske också en plats som man tvingas fly ifrån.”

Annons

I utställningen har JOYN valt produkter från etablerade formgivare och företagsamma nya talanger och studenter. Det för att skapa en dynamisk och intressant blandning.

hemma gone wild foliepåse
 

Hur är stämningen i Milano?

”Hållbarhet är ordet på allas läppar.”

Vad betyder det för er att få jobba med den här utställningen på plats under designveckan i Milano?

”Det är alltid en härlig stämning i Milano dagarna innan designveckan invigs. Överallt snickras och byggs det, och man känner spänningen i luften. På öppningsdagen är det upp till bevis, och väldigt härligt att få njuta av ett glas bubbel.”

Annons

Hur är svenska varumärkens ställning där nere?

”Svensk design och formgivning står sig starkt med sin tradition av att jobba med äkta material och kunskap inom hantverk.”

hemma gone wild joyn4
 
hemma gone wild joyn3
 
hemma gone wild joyn2
 
Annons
hemma gone wild folie soffa
 
hemma gone wild hyllor
 
Annons

HEMMA gone wild är öppen 9.30-19 varje dag till och med söndag 14 april på Via Solferino 15 mitt i Brera Design District i Milano.

Läs mer:

Utställningen ”Norwegian Presence” kureras av Kråkvik & D’Orazio

Tarkett och Note Design Studio ställer ut i Milano

Ilse Crawford samarbetar med Skultuna

Publicerat 11 april 2019
Annons