Svenskt tenn har lanserat årets julkollektion – se bilderna här

Förra veckan släppte Svenskt tenn sin efterlängtade julkollektion där vi hittar julklappar i både Eric Ericsons, Josef Franks och Eva Schildts design.

Annons

Bland årets nyheter hittar vi juldekorationer av Carina Seth Andersson och Jakob Solgren. I centrum av kollektionen står ett Önsketräd i mässing. Till trädet hör sex små hängen, och för varje hänge som fästs i trädet, får en önskning uttalas. Önsketrädet kommer att finns kvar i Svenskt tenns sortiment, med tanken att hängena ska kunna fungera som samlarobjekt för den som vill det.

– Vi ville skapa en lekfull och inspirerande julkollektion som förhoppningsvis kommer att få leva vidare i hemmen under många jular, säger Carina Seth Andersson som har tagit fram kollektionen tillsammans med Jakob Solgren.

Läs mer: Svenskt tenn lyfter närproducerat i ny utställning – här är höstens nyheter

Svenskt_Tenn_Prydnadssak_Onsketrad_2
 
Svenskt_Tenn_Hange_Onskning_Bjallror_1
 
Annons

Nytt för i år är även Eric Ericsons underfundiga kortlek Spader Häst i gediget tennfodral, och Josef Franks jardiniär Hortus som nylanseras i grönt och klarglas.

Svenskt_Tenn_Pack_of_Cards_Spader_Hast_1
 
Svenskt_Tenn_Pack_of_Cards_Spader_Hast_3
 
Annons
Svenskt_Tenn_Hortus_Flower_Stand_Green_3
 

Läs mer: Nu kan du vandra runt i Svenskt tenns nya butik – på nätet

Annons
Svenskt_Tenn_Hortus_Flower_Stand_Glass_3
 

Formgivaren Daniel Enoksson står bakom ljussläckaren Skymning, som inspirerats av gamla bruksföremål.

– Avsikten när jag arbetade med ljussläckaren var att göra en materialistisk produkt med fina linjer, och att arbeta med de små taktila detaljerna som ger produkten det lilla extra. Självklart måste man även bevara och förbättra dess ursprungliga syfte nämligen att släcka ljus. Materialmötet har vart en central roll i uttrycket. Valet av mässing kändes naturligt då det krävs ett material som tål värmen och samtidigt åldras med patina. Walnötsträt ger även ljussläckarens skaft en varm taktil känsla för den som släcker ljusen, säger Daniel Enoksson.

Annons
Unknown
 
Unknown-1
 

Eva Schildts matta Vienna är även ny för i år. Mattan är inspirerad av Josef Franks Wien och stadens kulturella blomstring kring förra sekelskiftet. Då målade konstnären Gustav Klimt ofta platta bakgrunder med till synes tvådimensionella schackrutor och cirklar. Färgerna är tagna ur Josef Franks mönster Aralia.

Annons
Svenskt_Tenn_Matta_Vienna_1
 

Här kan du se hela julkollektionen.

Läs mer: Blocket lanserar sajt med populära designmöbler

Annons