hjarteress

Svenskt Tenn och formgivaren Daniel Carlsten i samarbete för Röda Korset

Annons

Tillsammans med Svenskt Tenn har formgivaren Daniel Carlsten tagit ett krafttag för Röda Korsets arbete för människor på flykt. Tillsammans har de tagit fram en brickan Hjärter Ess där alla pengar oavkortat går till Röda Korset.

Carlsten, som tidigare i år formgav brickan Spader Ess för Svenskt Tenn, har arbetat ideellt med detta projekt och Svenskt Tenn har bekostat produktionen. Att det nu blev hjärter i stället för spader är helt enkelt för att vara med och sprida kärlek.

– Mitt intresse för spelkort har funnits så länge jag kan minnas och låg till grund för brickan Spader Ess. Tanken har hela tiden varit att göra en Hjärter Ess-bricka också, och då använda symboliken i hjärtat för att sprida kärlek på riktigt och inte bara visuellt, säger Daniel Carlsten.

Brickan säljs i limiterad upplaga om 200 exemplar för 500 kronor och summan går oavkortat till Röda Korset.

– Det är viktigt att i dessa tider göra vad man kan för människor som lever i utsatthet. När Daniel Carlsten hörde av sig till Svenskt Tenn med idén om en bricka som gör gott, kändes det självklart att vara en del av projektet och bidra med alla intäkter, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn. 

Foto: Svenskt Tenn

Publicerat 10 december 2015
Annons