Tävling! Vinn boken It's mine

Annons

Det första mötet mellan ett konstverk och en samlare – och kanske även en samlare to be – är ofta drabbande för samlaren, en omedelbar passion griper tag, gör all reträtt omöjlig, och suger så småningom musten ur plånboken. Verket måste köpas, och sedan är det kört. Den som har blivit med konstverk är snabbt där igen och vill ha fler.  I den nya boken It’s mine, producerad och utgiven av Wetterling gallery och Le Bureau, berättar 33 konstköpare om sina första möten med konsten, om de första köpen och om hur de resonerar kring verken i sina hem. Nu tävlar vi ut ett exemplar av boken. 

hemma hos Lotta Lundgren
Lotta Lundgren, aktuell med julshowen Alla kan äta julbord, som ska visas på Artipelag utanför Stockholm, och SVTs Julkalendern 2015. Här i sin lägenhet, på väggen fotokonst av Pauline Benthede.  
hemma hos Marina Kereklidou
Hemma hos Marina Kereklidou sker omhängning en gång om året. Mest för att frigöra väggyta och pengar för att kunna handla nytt. Köpsuget går i vågor, men finns där. Alltid. På väggen ett verk av Sara-Vide Ericson, ovanför dörren en tryptik av Nathalia Edenmont.  

Publicerat 30 september 2015
Annons