Till salu: Modern ljus våning inredd av Lotta Agaton

Inredningsdesignern Lotta Agaton har tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson inrett en elegant våning på Östermalm i Stockholm – som nu är till salu.

Annons

På Karlaplan 2, i det gamla televerket vid Maximteatern i Stockholm, har bostadsbolaget Patriam tagit fram 17 exklusiva våningar,  som alla sålts via fastighetsmäklaren Lagerlings – men nu ligger en av de åtråvärda bostäderna ute till försäljning på nytt.

Tillsammans med välrenommerade inredningsdesignen Lotta Agaton och arkitektkontoret Semrén & Månsson har man tagit fram ett smakfullt och modernt designkoncept – som är Agatons första bostadsprojekt.

– Det har varit ett spännande och omfattande arbete. Jag fick komma in i ett tidigt skede och har bestämt allt från material till helhetskoncept. Jag föreställde mig att jag skulle flytta in och frågade helt enkelt mig själv hur jag skulle vilja ha det, säger Lotta Agaton.

 Foto: Elisabeth Daly

Karlaplan 2 består av två byggnader och vissa våningar har en bostadsyta på över 350 kvadratmeter – men ingen är den andra lik utan har sin egen karaktär.

Annons

Köparna har kunnat välja mellan en ljus våning med kök och badrum i marmor, mässingdetaljer och fiskbensparkett eller en mörkare variant med grå väggar, kök och badrum i kalksten och genomgående matta svarta detaljer.

Den fyrarummare som ligger ute till försäljning just nu går i det ljusa temat där färgnyanserna är återkommande i stenen på hallgolvet, i parketten, i köket och i badrummen.

– När man köper våningar i den här storleken och prisklassen vill man inte att det ska vara en spegelbild av grannens. Vår största utmaning var att skapa ett helhetskoncept där varje del är unik. Därför arbetade vi fram två koncept – ett ljust och ett mörkt. På så sätt kan köparen ställa sig frågan: ”Vilken typ av hem vill jag ha?”, och få vad de önskar. Mer individuella hem är någonting jag tror vi kommer få ser mer av framöver, säger Lotta Agaton.

Läs mer om bostaden här.

 Foto: Elisabeth Daly
 Foto: Elisabeth Daly
Annons
 Foto: Elisabeth Daly
 Foto: Elisabeth Daly
 
Annons
 
 
 
Annons
 

Läs också:

Lotta Agaton designar badrum som lanseras i vår – se bilderna

Lotta Agaton inreder nyproduktion i Vasastan – se alla bilder

Spana in Dux designklassiker – stylade av Lotta Agaton 

Publicerat 20 mars 2018
Annons