Titta in i nyrenoverade Ett hem – omtalade hotellet öppnar igen

Lyxhotellet Ett hem har blivit älskat – och omtalat – över hela världen för sin exklusiva design och intima känsla. Nu har de byggt ut, renoverat och vi har tittat in!

Annons
VIDEO: 5 spahotell i Europa som du måste besöka
VIDEO: 5 spahotell i Europa som du måste besöka
0:57

Stockholmshotellet Ett hem har sedan det öppnade för tio år sedan varit stans hetaste hotell – och nu har det blivit mer än dubbelt så stort. Till glädje för alla som velat boka något av de få rummen, men fått nobben. Och nu ska man även kunna gå hit för att äta på restaurangen eller bara inta frukost här, kanske i den romantiska lilla trädgården.

Den nya trädgården är designad av den engelska brödraduon The Rich Brothers.  

Lyxhotellet ligger en bakgata i Lärkstan och har blivit älskat – och omtalat – över hela världen för sin exklusiva design och privata, intima känsla.

Annons
Konferensrum med knallrött bord.  

»Det är inte ett hotell, det är ett hem«, säger Ilse Crawford när vi träffar henne på invigningsfrukosten. »Känslan vi har eftersträvat har varit att man hälsar på hemma hos någon, äter frukost i deras kök och middag i deras matsal.

Den brittiska inredningsarkitekten är världsberömd för sina inredningar och för sin design, både för varumärken som Ikea, Georg Jensen, Kasthall, Zanat med flera, och restauranger och hotell. Hon designade det första Ett Hem och ligger också bakom den nya byggnaden. In i minsta detalj, berättar Ett Hems ägare Jeanette Mix.

Annons

»Det nya stället är bara en fortsättning på det gamla«, säger Jeanette Mix. »Jag har knackat på grannhusen ganska länge, men de har liksom inte varit till salu.«

Ilse Crawford är inte rädd för att använda sig av accentfärger, som det kleinblå badrumskaklet.  

Förrän nu, eller rättare sagt för drygt två år sedan, när hon kunde ta över grannhuset, Sköldungagatan nummer 4, och påbörja utbyggnaden. Så nu är den gamla vårdcentralen – och på våningen där den stora matsalen ligger, en före detta klinik för hårtransplantationer – totalt omgjord till ett häpnadsväckande vackert hus. Totalt. Golv, tak, väggar, planlösningen, allt är nytt.

Annons
Kök med utgång till trädgården.  

»Och folk kommer tro att vi bara målat om och fråga om färgen«, säger Ilse med ett skratt och pekar på de grå väggpanelerna.

»Allt ser ut som om det funnits här jättelänge, och det irriterar mig nästan«, erkänner Jeanette, »eftersom ingen förstår hur mycket jobb vi verkligen lagt ner på det.«

Nationalromantik deluxe. Vindssviten med takmålningar i original och utsikt över Lärkstans takåsar.  

Till vintern öppnar Ett Hem även i en tredje fastighet, i nummer 6. Där blir det tre lägenheter för long-stay-gäster och ett nytt, stort gym.

SE OCKSÅ: Kika in i Gotlands mest unika prästgård
SE OCKSÅ: Kika in i Gotlands mest unika prästgård
1:59
Publicerat 17 augusti 2022
Annons