Tom Dixon och Bemz gör haute couture-sofföverdrag för Ikea

Svenska Bemz och Tom Dixon presenterar nu sitt första designsamarbete för Ikea – ett sofföverdrag i långt, svart fårskinn.

Annons

Ikea har i samarbete med Tom Dixon skapat den öppna designplattformen Delaktig som innebär att företag och konsumenter kan ändra och anpassa de olika modulerna. Först ut att delta är svenska företaget Bemz, som säljer egendesignade Ikeaöverdrag, har tillsammans med Tom Dixon skapat ett haute couture överdrag i fårskinn till en soffa från Ikea.

Läs även: Tom Dixon lanserar ny höstkollektion – här är våra favoriter 

– Vi har skapat ett överdrag med en extraordinär volym av långhårigt, svart fårskinn från Island för att förvandla Delaktig från en vanlig Ikeasoffa till en Tom Dixon-skulptur av fårskinn. Detta visar på det mest extrema sätt Delaktigs föränderliga natur, där ett nytt överdrag från Bemz helt kan förändra karaktären på din soffa. En möbel som innan var praktisk och minimalistisk får en ny skepnad och blir istället ett vilddjur, säger Tom Dixon, grundare och Creative Director i ett pressmeddelande.

 

Idén kom till i ett nära samarbete mellan designteamen i London och Stockholm och det färdiga handsydda resultatet visas nu upp på Tom Dixons utställning Multiplex under den pågående möbelveckan i Milano. Överdraget är den första delen i designsamarbetet och kommer att följas upp med en kollektion som är anpassad för Ikeas designplattform Delaktig.

Bemz x Tom Dixon kollektionen med sofföverdraget för Ikea kommer att finnas tillgänglig för allmänheten från februari 2018 på bemz.com.

Läs även: Bernadotte & Kylberg och Hästens i unikt designsamarbete

Annons