krakvik dorazio

Toppstylisterna Kråkvik och D’Orazio: "2016 kommer vi se härliga färgkombinationer"

Annons

Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio är stylistduon som tagit inredningsvärlden med storm. Det kreativa teamet jobbar främst som stylister i Oslo, Norge där de även har sin studio och butik. Duon är specialister på att utveckla kreativa idéer och koncept som förmedlar en bra känsla och atmosfär – och nöjer sig aldrig förrän stylingen är helt perfekt. Vi tog en pratstund med Jannicke och Alessandro om inredningsåret 2015, samt vad som komma skall.

Vilka inredningstendenser kommer ni minnas från 2015?
– Året 2015 handlade mycket om det analoga; det handgjorda och unika. Vi började tänka mer på miljön, en möbels kvalitet och hur den är producerad. Designers som Kneip fick mycket uppmärksamhet och butiker som The New Craftsmen i London öppnade. Personligt blev ett ledord i inredningen och vi blev mer modiga i våra färgval. De vita väggarna fick ge vika för mörkare färger. 

the old craftsmen
 

Vilken var den finaste möbeln 2015?
– Vi älskar det GamFratesi har gjort for Thonet, framför allt skrivbordet Allegory. Det är helt unikt samtidigt som det plockar upp Thonets historia och klassiska stil. 

Annons
allegory gamfratesi
 

Vilka trender kommer vi se nästa år? Vad vill vi se mer av?
– Vi tror att miljöhänsyn och kvalitet kommer bli ännu viktigare. Konsumenten vill veta var och hur en möbel har producerats. Vi kommer se massor av härliga färgkombinationer, som kamel och ockragult tillsammans med rosa och kontraster som buteljgrön och syrligt blått. 

krakvik dorazio
 
krakvik dorazio butik
 
Annons

Vilket är ert bästa inredningstips?
– En av våra goda vänner sa en gång: sluta titta på vad alla andra gör, lägg bort all inspiration och tänk själv. Vi bombarderas med information och det blir allt svårare att tänka själv. Det finns något befriande att sätta sig ner med ett tomt ark och låta de goda idéerna komma. Att gå sin egen väg. Sen kan en färg förändra hela känslan  i ett rum, det är ett effektivt sätt att uppdatera ett hem. Vårt bästa tips kommer från en välkänd arkitekt, som sagt att höjden av lyx i ett hem är en tom vägg. Det har blivit vårt mantra. 

krakvik dorazio hem
 
krakvik dorazio bord
 
Annons

 

Hur ser det ut hemma hos er?
– Vi renoverar vår gamla lägenhet i Gamlebyen i Oslo. Väggar, dörrar och fönster har vi målat i samma färg: en mörk gråblå från Jotun lady som heter skyggeblå. Sen har vi delat lägenheten i två delar, en originaldel och en där vi strippat allt ner till betongen. Stilen är omöjlig att förklara, men är personlig och handlat mer om hjärtat än hjärnan. 

Startbild: Siren Lauvdal
Instagrambilder: KraakvikDorazio

Annons