Inredarna: Trender att satsa på 2018 – och detaljerna vi tröttnat på

Nystarta 2018 hemma genom att välja – och välja bort – vissa inredningsdetaljer. Här är de bästa tipsen – signerade en rad inredningsdesigners.

Annons

Nytt år innebär nya trender och för att göra plats åt det allra hetaste är det vissa detaljer vi måste lämna bakom oss.

Här är inredningen du ska satsa på – och detaljerna du ska skippa helt 2018 – enligt de inredningsdesigners som livsstilssajten My domaine har pratat med.

Trend 1: Svängd design

Det nya året har 70-talets former och färger i fokus, enligt inredningsdesignern Athena Calderone.

Svängda möbler i fylliga färger menar hon är helrätt 2018 och rekommenderar den trendkänsliga att välja annorlunda objekt, så som svängda stolar, runda kuddar och vinklade speglar.

Skippa: För mycket gammalt trä

2017 handlade mycket om återvinning och återbruk. Och även om trenden med åldrade, mörka och unika träytor kan höja det personliga hemmet kan det lätt bli för mycket av det goda, menar Calderone.

Enstaka detaljer ser hon gärna mer av, men att kombinera mörka träytor med ännu fler mörka träytor går bort 2018.

Annons

Trend 2: Äkthet

Oavsett stil eller objekt är äkta varor i ropet 2018, menar stylisten Emily Henderson.

Hennes tips är att fynda guldkorn i form av vintage på loppisar, antikbutiker och marknader.

Skippa: Fejkade industridetaljer

Industristilen är ständigt en favorit och så kommer det förbli, men enligt Henderson, är det dags att vi lägger fejkade industridetaljer på hyllan.

Detaljer som har en historia att berätta har alltid en given plats i inredningen, men ting som är framtagna och behandlade för att se slitna ut går helt bort, menar hon.

Trend 3: Kök med kontrast

Den senaste tiden har mörka kök mer och mer börjat göra intåg och inredningsdesignern Claire Staszak tror att vi bara har sett början på den eran.

Svart, mörkgrått, blått och mer naturliga träslag är kökstrender för 2018 – och de är  för att stanna.

Skippa: Helvita kök

Även om det klassiska vita köket alltid kommer finnas i någon utsträckning, menar Staszak att det är dags att tänka nytt.

Annons

Det vanliga vitt på vitt – alltså vita skåp, lådor och kakel till vita väggar och tillbehör – känns inte särskilt spännande längre och Staszak spår att både trendsättare och designers kommer börja kika på nya material och färger att förespråka.

Trend 4: Svart finish

Svarta detaljer – så som gjutjärn, metall och mörkmålat – tror inredningsdesignern Dorianne Passman att vi kommer få se ännu mer av, i såväl inredningsdetaljer som i möbler. Svärta ger en ren och smakfull kontrast och ett avskalat intryck.

Skippa: Borstad mässing

Av alla metalltrender är det ändå mässingen som lyst starkast och längst – och med tiden kan det bli en hel del mässing i inredningen.

Passman menar att mässing i lagom dos sätter guldkant på inredningen, men mässing i massor är bara för mycket och något vi bör lägga bakom oss.

Källa: My domaine

Läs också:

5 stora inredningstrender 2018 – enligt Pinterest

Här är årets 10 trendigaste lampor

Experten: Här är de största färgttrenderna just nu

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Annons